artikel

Mosselen uit Galicia

Horeca

Kenmerkend voor de streek van Galicia (aan de noordwestkust van Spanje) zijn de vele ‘rias’ (riviermondingen). Het tij voert hier zuurstof- en voedselrijk water aan uit de Atlantische Oceaan. Daardoor vormen deze rias een ideale stek voor mosselen.De mosselen uit Galicia zijn van hoge kwaliteit, zeer romig en vleesrijk en vrij van zand of slib. Dat komt mede door de typische kweekwijze, aan koorden van circa 12 meter lang. De koorden zijn bevestigd aan vlotten van eucalyptushout.In totaal produceert Spanje 270.000 ton mosselen, waarvan 95 procent uit Galicia afkomstig is.

Ingrediënten
olijfolie
2 kg mosselen
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode Spaanse peper
1 gele paprika
1 groene paprika
1 glaasje fino-sherry
koriander

Bereiding
Hak de ui, de knoflook en de Spaanse peper fijn en snijd de paprika’s aan stukjes.Bak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de mosselen toe met de sherry. Kook de mosselen met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Strooi er fijngehakte koriander over en schud goed door.Serveren met bruin brood en een glaasje fino-sherry.

Reageer op dit artikel