artikel

Puntpaprika met een zoetje en dunne schil

Horeca

Gespot op de beurs ‘Proeven’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam: puntpaprika’s met de welluidende naam Sky Sweet Pepper. Ze zijn afkomstig van teler Peter Grootscholten uit Vierpolders.

Al eerder dit jaar bracht hij de ‘sky candies’ op de markt. Dit zijn kleine, zoete tomaatjes. De puntpaprika’s zijn eveneens zoet: het suikergehalte, de zogenaamde Brix-waarde is 8,2 (normaal is 7). Naast het zoetje is ook de structuur van het product kenmerkend volgens Grootscholten. De zaden zitten bovenin de vrucht en zijn makkelijk te verwijderen. De schil is dun. Bij het vullen van de paprika blijft niet alleen de inhoud maar ook de buitenkant warm. Koks zijn enthousiast over het product dat uit Spanje afkomstig is. Daar is het vooral als veredelaar gebruikt in zaadhuizen. In Nederland liggen de zoete puntpaprika’s nog niet bij de groothandel. Meer info: www. skyblue.nl

Reageer op dit artikel