artikel

Surprise Koninginne-menu

Horeca

De Koningin, toen nog Prinses Beatrix der Nederlanden, werd op 31 januari 1938 geboren als eerste kind van Prinses Juliana (Koningin van 1948 tot 1980) en Prins Bernhard. De Prinses kwam ter wereld in Paleis Soestdijk te Baarn, waar het Koninklijk gezin woonde tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in mei 1940. Toen week het gezin, dat inmiddels was uitgebreid met Prinses Irene (1939), uit naar Engeland. Vandaar vertrok Prinses Juliana met de kinderen naar Ottawa in Canada. Pas vijf jaar later, op 2 augustus 1945, zette het gezin, met de in Canada geboren Prinses Margriet (1943), weer voet op Nederlandse bodem.

Veel ondernemers organiseren over het algemeen geen speciale activiteiten tijdens de verjaardag van Koningin Beatrix. Koningin Beatrix gaf namelijk op 30 april 1980 in de toespraak ter gelegenheid van haar inhuldiging aan dat zij Koninginnedag wilde blijven vieren op de verjaardag van haar moeder, koningin Juliana.

Tijdens de regering van koningin Wilhelmina en koningin Juliana was het de gewoonte dat Koninginnedag gevierd werd op de verjaardag van de koningin, respectievelijk 31 augustus en 30 april. Koningin Beatrix wilde met het besluit Koninginnedag te blijven vieren op de verjaardag van koningin Juliana een eerbetoon aan haar moeder brengen.

Wees eens origineel en speel dit jaar in uw restaurant wel in op de verjaardag van Koningin Beatrix met een speciaal Koninginne-menu waar ieder een ‘oranje’ gevoel aan overhoudt. Hieronder geven wij u een suggestie hoe dat Koninginne-menu eruit zou kunnen zien:

Aperitief:
Oranjebitter

Voorgerecht:
Heldere Koninginnesoep met garnalen

Hoofdgerecht:
Soestdijks Varkenshaasje

Bijgerecht:
Wortelballetjes in room-tuinkruidensaus

Nagerecht:
Baarnse Worteltaart

Wilt u zich niet zo druk maken, of past het bovenstaande menu niet in uw concept? Denk dan eens aan oer-Hollandse stamppot wortelen. Geef studenten een leuke korting op dit gerecht en u zult zien dat u een behoorlijk grote aanloop krijgt als u flyers met deze actie verspreidt in studentenhuizen. Bijna geen enkele student zou het namelijk in zijn hoofd halen om zelf stamppot te maken, terwijl veel studenten de huisgemaakte stamppot heerlijk vinden.

Reageer op dit artikel