artikel

Tongzoenen

Horeca

Wie een heel jaar feest, pleegt een aanslag op z’n weerstand en is vatbaar voor virussen. Op de Hotelschool Den Haag zijn alle studenten en leerkrachten vorige week ingeënt tegen de bof. Het bofvirus velde intussen 30 studenten van de school.Het jubileumfeest ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de school is waarschijnlijk de gelegenheid […]

Wie een heel jaar feest, pleegt een aanslag op z’n weerstand en is vatbaar voor virussen. Op de Hotelschool Den Haag zijn alle studenten en leerkrachten vorige week ingeënt tegen de bof. Het bofvirus velde intussen 30 studenten van de school.
Het jubileumfeest ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de school is waarschijnlijk de gelegenheid geweest waar de besmetting plaatsvond.Volgens GGD-artsen verspreidt het bofvirus zich door ‘intiem huiselijk contact’. Op nummer één van de oorzaken staat tongzoenen, en op de tweede plaats meslikken (ja, ik moest het woord ook twee keer lezen).

Nou, bij tongzoenen kan ik me in het kader van zo’n feest wel iets voorstellen. Een mooie bezigheid in tijden van zinloos geweld, maar niet zonder risico dus.Die tweede besmettingsoorzaak, het meslikken, vind ik veel minder voor de hand liggend. Hoewel, hotelschoolstudenten, vertrouwd met het onderwerp, zouden zich op zo’n feest als mes-en vorkfetisjisten best eens te buiten kunnen gaan aan de bestekbak.Maar ja, dan die besmetting. Die loop je dan toch op als je aan het mes van een ander likt? En dat doe je niet.

Maar goed, ik weet het niet, misschien is meslikken wel een nieuwe trend onder jongeren en veel spannender dan ouderwets tongzoenen.Ik vraag me trouwens af hoeveel er nog getongzoend wordt door ouderen en hoeveel risisco ze lopen de bof te krijgen die bofkonten. Ja, bofkonten, ik bedoel de gepermanente grijze golf, de oudere babyboomers met veel tijd en geld, waarvan ze met een beetje geluk het leeuwendeel in uw zaak besteden.

Het is de hoogste tijd om service en voorzieningen af te stemmen op deze relatief nog jong ogende senioren die de overgang moedig hebben doorstaan en die nu eindelijk tijd hebben om van het leven te genieten.
Het spreekt vanzelf deze aankomende rollator-generatie tegemoet te komen met een klapstoeltje in de lift, een dieetmaaltijd en een leesbrillenservice. Maar ik vind dat geen dingen om mee te adverteren. Bovendien willen die ouderen nu juist niet expliciet worden geconfronteerd met hun jicht, hun darmproblemen en hun staar.

Nee, ik denk veel meer aan de promotie van opvallende seniorentrekkende activiteiten, bijvoorbeeld een workshop tongzoenen, inclusief inenting tegen de bof. Eens kijken of uw ambiance die uitgebluste relaties nog wat nieuw leven kan inblazen. Bovendien is het een leuke opfrismogelijkheid voor gasten die pas zijn hertrouwd. Voor hen had ik een masterclass tongzoenen voor gevorderden gedacht. Voor jonge 50-plussers is meslikken voor beginners een leuk alternatief.

Waldemar Ysebaert
Redacteur Misset Horeca

Reageer op dit artikel