artikel

Toppers door toppers

Horeca

De toptien snacks in leuke, creatieve menuutjes of op broodjes. Vul het maar zelf in. Het mag alle kanten op. Met die opdracht zette Snackkoerier de top tien deelnemers van de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu aan het werk. De winnaar van die vakwedstrijd mocht met de no. 1 snack aan de gang, de tweede met no. 2 snack enzovoort. In februari kwamen al vijf toppers aan bod. In deze tweede aflevering presenteren de nummers twee, vier, zes, acht en tien van de vakwedstrijd hun creaties.

No. 2
Phia van der Lugt
Country Kalfsmenu

Wie is Phia van der Lugt?

Phia van der Lugt is zeventien jaar en was één van de jongste deelnemers aan de vakwedstrijd. Ze vond de deelname aan de wedstrijd erg leuk en wil graag vaker meedoen. Het werk in cafetaria Het Middelpunt is voor Van der Lugt een bijbaan naast haar studie.

Hoe kwam je op het idee?‘
Mijn baas Willem van der Weerd bedenkt de menu’s. Hij heeft me goed begeleid naar de wedstrijd. We hebben ook veel geoefend.’ Van de Weerd: ‘Ik wil in mijn zaak meer bieden dan de standaard snackmenu’s. De klanten weten wel dat je frites en de traditionele snacks hebt. Ik heb bij dit menuutje bijvoorbeeld gekozen voor een kalfskroket en country cups.Door je te onderscheiden, genereer je ook meer omzet. Wij hebben er met onze zaak veel baat bij. Ik durf te stellen, dat juist door het aanbod van originele menu’s we onze omzet, in dit moeilijke jaar hebben kunnen vasthouden. Heel belangrijk is daarbij, dat ook je personeel dergelijke menu’s goed kan bereiden en presenteren.’

Ingrediënten:
Kalfskroket, mosterd, country cups (gekruide aardappelblokjes), eigen rauwkostsalade bestaande uit rode- en witte kool, paprikablokjes, maïs, reepjes tomaat en yoghurtdressing.

Adviesverkoopprijs:€
4,50

No. 4
Danny Keppels
Singapore Delight
Wie is Danny Keppels?
Danny Keppels volgde een opleiding tot gastheer en kok op de horecaschool in Heerlen. Na een jaar stage in een restaurant, werkte Keppels voor Cook and More. Een concept waarbij ook veel op locatie wordt gekookt. Later volgt een baan bij Snackpoint ’t Parapluke in Valkenburg. Nu werkt hij sinds meer dan een jaar bij Snackpoint Don Bosco in Ulestraten. Hij deed voor de tweede keer mee aan de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu en werd dit jaar dus vierde.

Hoe kwam je op het idee?
Binnen onze formule wordt veel met elkaar nagedacht over menu’s.In onze zaak lopen deze maaltijden ontzettend goed..We hebben zeker 25 menu’s in ons assortiment. We zijn continu bezig met menu’s. Ik vind dat erg inspirerend en kan in een menu goed mijn creativiteit kwijt.

Ingrediënten:
Twee nasischijven, satésaus, taugé, kroepoek, frites, atjarsalade, garnering van geroosterde uitjes, pompoenpitten, komkommer en tomaat. Dessert vanillekersen mousse met chocoladestrooisel.

Adviesverkoopprijs:
4,95

No. 6
Chi Su Ho
Chicken Fantasy
Wie is Chi Su Ho?
Chi su ho was bij deelname aan de vakwedstrijd Lekkerste Snackmenu 19 jaar. Horeca-ervaring deed ze op in het Chinese restaurant van haar ouders in Castenray. Tijdens de wedstrijd kwam ze uit voor Snackpoint Horst Ze wil na haar eerste goede ervaringen tijdens de vakwedstrijd, vaker meedoen.

Hoe kwam je op het idee?
In de productcommissie komen de meeste menu’s van Snackpoint tot stand. Tijdens bijeenkomsten worden dan tien tot vijftien menu’s gepresenteerd, waarbij in overleg de beste worden gekozen. In dit menu zijn duidelijk smaken bij elkaar gezocht. Het zoet pittige van de salade is bijvoorbeeld met iets zuur geharmoniseerd.

Ingrediënten:
Zoet-pittige bonensalade, gefrituurde verse ananasblokjes, zigeunersaus, twee aardappelpannenkoekjes, twee kipkorns, afgegarneerd met druiven en komkommer. Dessert: yoghurt vanillemousse met perziksaus

Adviesverkoopprijs:
€5,95

No. 8
Fiesta Tex Mex Menu
Eddie Roebertsen
Wie is Eddie Roebertsen?
Na de SVH-opleiding is Roebersten eerst vijf jaar zelfstandig werkend kok. Na een jaar in Boxtel te hebben gewerkt, werkt hij twee jaar bij een vestiging van Center Parcs. Vorig jaar april trad hij in dienst bij de eerste Snackpoint in de provincie Drenthe. Het was de eerste keer dat Roebertsen deelnam aan de vakwedstrijd.

Hoe kwam je op het idee?
Ik vind menu’s maken erg leuk. Ik kreeg nu dus de gehaktbal toegewezen. Ik vond het te simpel om de snack zo te laten. Daarom heb ik het stukken gesneden en op een stokje gedaan. De verdere aankleding geeft het geheel een wat luxere aankleding. De klant zoekt toch telkens naar wat anders. Ze willen meer dan alleen een bal gehakt met jus.

Ingrediënten:
Gehaktbal op stokje, drie Rösti Rounds, aardappel nacho dip, zakje Dorito’s, Mexicaanse bonensalade, gemengde rauwkost met zoete chilisaus, garnituur van tomaat en komkommer. Toetje: stracciatella/mandarijn dessert.

Adviesverkoopprijs:
4,95

No. 10.
Frans van Loo
Loempiamenu Peking
Wie is Frans van Loo?
Na de middelbare horecaschool, oefent Frans van Loo diverse horecaberoepen uit. Hij is kelner in hotel en restaurants, daarna kok en assistent-bedrijfsleider in een bowlingcentrum. Ook was hij kroegbaas van een eigen café in Kerkrade. In 1997 neemt hij een cafetaria over in Landgraaf. In 2002 sluit hij zich aan bij de keten Snackpoint. Hij deed in 2004 voor het eerst mee aan de vakwedstrijd.

Hoe kwam je op het idee?
Ik ben vaker bezig om iets nieuws te bedenken in de keuken. Daarnaast houd ik mijn ogen open op bijvoorbeeld beurzen, en kom ik. op ideeën door te luisteren en te kijken naar andere mensen. Ook ben ik lid van de productcommissie van Snackpoint. Mijn belangrijkste drijfveer om nieuwe dingen te proberen zijn mijn klanten. Zij zijn blij als ik met iets nieuws op de proppen kom.

Ingrediënten:
Loempia ligt op een bed van gado gado, verder is gebruik gemaakt van verse taugé, satésaus, stukjes kroepoek, sliertjes komkommer, potatoewedges, atjarsalade met pompoenpitten, kroepoek en een pittige oosterse dressing. Het menu is afgegarneerd met sliertjes komkommer, druiven en gefrituurde ananas. Dessert: chocolademousse.

Adviesverkoopprijs:
6,95

Reageer op dit artikel