artikel

Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt

Horeca

Turks brood is groot, plat en rond of ovaal van vorm. Door de hoge baktemperatuur is de korst heel dun. Het is een luchtig brood, kenmerkend zijn de grote gaten. Hierdoor kan het brood wel snel uitdrogen; eet het daarom op de dag dat je het koopt.

Ingrediënten voor 2 sandwiches
2 grote punten Turks brood
½ komkommer
1 takje verse munt
150 g Griekse yoghurt
zout, versgemalen peper
2 geroosterde paprika’s (uit pot)
100 g gebraden (runder)gehakt (vleeswaar)

Bereiding
Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van het takje en hak de helft van de blaadjes fijn. Schep de stukjes komkommer met de fijngehakte munt door de Griekse yoghurt en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in repen.

Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki. Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood. Verdeel de plakjes komkommer, paprikarepen en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op. Leg de sandwiches op 2 borden.

Bereidingstijd: 10 minuten

Reageer op dit artikel