artikel

Vancouver Forks an Corks

Horeca

Canadezen zijn gek op sockey-zalm en op zoete aardappelen. Een gerecht waarin deze beide ingrediënten samengaan is Vancouver Forks an Corks, een simpel eenpansgerecht dat je met een vork eet en vooral vergezeld doet gaan van veel wijn. Vooral tijdens de herfstmaanden, de Indian Summer, waarin de bladeren aan de bomen rood, geel en bruin kleuren (indiaanse kleuren), is dit gerecht veel langs de westkust te krijgen. Omdat in dat jaargetijde bovendien de pompoenen rijp zijn, wordt het vaak opgediend in een uitgeholde pompoen.Sockey-zalm is een bijzonder smakelijke wilde zalm, waarvan het vlees diep rood van kleur is. De zalm wordt met name in de herfst veel aan de westkust gevangen.

Ingrediënten
400 g zoete aardappel
50 g rode ui
150 g gerookte zalm
300 ml visbouillon
600 ml room
15 ml kervel

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd deze brunoise. Hak de rode ui fijn. Sauteer de ui en de aardappel. Voeg de zalm en de visbouillon toe en daarna de room. Laat dit zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn.
Pureer het geheel in een foodprocessor. Doe de puree terug in de pan en breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de gehakte kervel toe en wat snippertjes gerookte zalm.

Reageer op dit artikel