artikel

Witlof met pikante kerriesaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
6 struikjes witlof
zout
1 pakje kerriesaus
2 eetlepels rozijnen
1 theelepel kerrie
1 klein blikje ananasstukjes

BereidingswijzeVerwijder eventuele lelijke blaadjes en snij met een scherp mesje de pit uit de struikjes witlof. Was de struikjes en kook ze in weinig water met een snufje zout in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de stukjes ananas uitlekken, maar vang het sap op. Vul het sap tot 2 dl aan met water.

Maak de kerriesaus met het verdunde ananassap volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de rozijnen met de kerrie en de stukjes ananas toe aan de saus. Laat de witlof even uitlekken in een vergiet en leg de struikjes in een schaal. Schenk de kerriesaus erover. Tip:Lekker met gekookte aardappelen of rijst

Reageer op dit artikel