artikel

Zes collegiale tips van ondernemers

Horeca

Kies bij de inrichting van de nieuwe keuken niet voor mooi maar praktisch. Denk eraan dat de keuken een ruimte is waar koks elke dag werken en die dagelijks schoon te houden moet zijn.(Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre) Als er een nieuwe vloer wordt gelegd, kies dan voor extra brede leidingbuizen. Zo bent u flexibeler en […]

Kies bij de inrichting van de nieuwe keuken niet voor mooi maar praktisch. Denk eraan dat de keuken een ruimte is waar koks elke dag werken en die dagelijks schoon te houden moet zijn.
(Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre)

Als er een nieuwe vloer wordt gelegd, kies dan voor extra brede leidingbuizen. Zo bent u flexibeler en kunt u in later stadium nog elementen toevoegen zonder dat u de vloer weer hoeft te laten open breken.
(Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre)

Heeft u geen oude bouwtekeningen meer van uw keuken, laat dan eerst een onderzoek uitvoeren waar bijvoorbeeld leidingen en draagconstructies zitten. Hiermee voorkomt u dat u tijdens verbouwingen voor verrassingen komt te staan en dat kosten onnodig oplopen.
(Henk Priem, restaurant 70/Bilderberg Parkhotel, Rotterdam)

Besteed veel tijd aan de planning van de verbouwingsoperatie vooraf. Werk de planning liever enkele keren bij dan het restaurant wat langer te sluiten door onverwachte zaken. Iedere dag dat het bedrijf dicht is, kost u dat omzet èn vaste klanten.
(Lester van Nek, Opoe’s Eethuis, Utrecht)

Beleg bij een grootscheepse verbouwing bijvoorbeeld twee keer per week een bouwvergadering. Doordat er verschillende partijen bij de bouw betrokken zijn, is het belangrijk dat iedereen dezelfde planning aanhoudt.
(Rob Hoefs, restaurant ’t Veerhuis, Ravenstein)

Wanneer een horecabedrijf gesloten is tijdens de verbouwing, zorg er dan voor dat gasten zowel voor en tijdens de bedrijfssluiting goed geïnformeerd zijn. Bijvoorbeeld door speciale mailings en affiches maar ook door een goede boodschap op het antwoordapparaat voor reserveringen.
(Roderick van Putten, Luden restaurants)