artikel

Doe de brandproef

Horeca

Twijfelt u of de kerstversiering wel brandveilig is? Dit is eenvoudig te testen. Neem een monster van de spullen mee naar buiten. En volg de hier beschreven stappen.

Twijfelt u of de kerstversiering wel brandveilig is? Dit is eenvoudig te testen. Neem een monster van de spullen mee naar buiten. Dit monster moet ongeveer vijf bij 25 centimeter groot zijn. Houd het uiteinde van het product vijf seconden in een vlam, van een aansteker of lucifer. Als het product vlam vat, het vuur eronder weghalen. Anders de vijf seconden vol maken. Het product is alleen veilig als er geen druppels vanaf zijn gevallen (brandend of niet), er geen roetvlokken vanaf zijn gekomen en als de eventuele vlammen meteen uit gingen nadat de vlam eronder weg is gehaald. Alleen als aan alle drie deze voorwaarden voldaan is, is het product brandvertragend.

Reageer op dit artikel