artikel

orpheus apeldoorn opent

Horeca

Het vernieuwde Orpheus is officieel geopend. De openingshandeling is op donderdagmiddag 18 november verricht door staatsecretaris Medy van der Laan van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Op 11 september 2004 vond in het vernieuwde Orpheus de eerste theatervoorstelling plaats. Op 18 november 2004 is het vernieuwde Orpheus officieel geopend. Alle mogelijkheden van de nieuwe zaal worden benut met een concert van Het Gelders Orkest en het eigentijdse theaterspektakel Orpheus ed Eurydice. Deze voorstelling is speciaal voor de opening geschreven. Op 20 en 21 november staan de deuren open en presenteert Orpheus twee dagen lang theaterspektakel voor iedereen die nieuwsgierig is naar het vernieuwde Orpheus.

De nieuwbouw is ontworpen door architect Herman Hertzberger. ‘Na de verbouwing kan Orpheus in één adem genoemd worden met Carré, het Nieuwe Luxor, Chassé en het Martiniplaza. Met een prachtige toevoeging die door de vorm soepel in de omgeving samengaat’, stelt Hertzberger. Schouwburg en congrescentrum Orpheus in Apeldoorn behoort na de verbouwing tot de grootste en modernste theatercomplexen van het land.

De bestaande zalen zijn grondig gerenoveerd. De Rabobank Zaal (de oude ‘grote’ zaal) is een zeer multifunctionele zaal geworden. Met een ingenieus hydraulisch vloersysteem kunnen zowel een klassieke theateropstelling (720 stoelen), een vlakke vloer als een tribune gerealiseerd worden. De kleine zaal, de Hanos Zaal, heeft een capaciteit van 200 bezoekers.

naar homepage fz.nl

Henk-Jan Winkeldermaat

naar homepage fz.nl

fz nieuwsbrief ontvangen?

Uw email-adres:

Reageer op dit artikel