artikel

Rollatortempo

Horeca

Misschien is het omdat ik uit de jachtige Randstad kom, maar persoonlijk heb ik nooit prettige gevoelens gekoesterd bij het woord ‘slow’. Het doet me denken aan bejaarden op de snelweg, die met 90 km/h op de linkerbaan blijven tuffen. Aan landweggetjes, die ik kies om de file te omzeilen, maar waar ik dan achter […]

Misschien is het omdat ik uit de jachtige Randstad kom, maar persoonlijk heb ik nooit prettige gevoelens gekoesterd bij het woord ‘slow’. Het doet me denken aan bejaarden op de snelweg, die met 90 km/h op de linkerbaan blijven tuffen. Aan landweggetjes, die ik kies om de file te omzeilen, maar waar ik dan achter zo’n afgrijselijke bemodderde tractor kom te plakken. Aan besluiteloze sukkels die vóór me staan te treuzelen bij de slager, terwijl ik twee biefstuk wil en weer weg.

Ik hou niet zo van slow. Ik ben meer van de McDrive, eten door het raam naar binnen trekken en weer verder jakkeren. Ik weet het, heel slecht. Ik ben er inmiddels ook voor gestraft. De dokter heeft me bevolen rustmomenten te kiezen. Af en toe in te houden, nee te zeggen en in de kussens te ploffen om daar voorlopig niet meer uit te komen. Het was enorm wennen, maar inmiddels weet ik dat slow ook heel prettig kan zijn. Vooral aan tafel. Veel gangen met minstens zoveel wijn. De stopwatch om de ober te checken thuislaten. De tijd soms gewoon even helemaal vergeten.

Fantastisch. In het bedrijfsrestaurant kan ik het nog niet zo goed. Om één uur heb ik weer een afspraak, hap slik weg broodje dus. Hup Eurest, waar blijft m’n tosti, ik heb nog meer te doen vandaag! Misschien leer ik het daar ook nog wel eens. Zou geweldig zijn. Net als de Fransen, anderhalf uur lunchen met een glaasje wijn erbij. Dan zijn de batterijen natuurlijk wel weer optimaal geladen. Ik ga het eens bij de directie aankaarten. Tegen de tijd dat ik zelf iedereen erger met mijn rollatortempo, denk ik dat slowfood wel algemeen geaccepteerd is in Nederland. Als de McDrive er dan ook nog maar is. Voor als het toch weer even snel moet.

Martine Zuil
Hoofdredacteur Catering Magazine

Reageer op dit artikel