artikel

Willem-Jan Klomp

Horeca

Een jonge talentvolle kok. Een zéér gastvriendelijke gastvrouw. Een ondernemer die op latere leeftijd ineens besluit de horeca in te gaan. Ze komen allemaal in aanmerking om Talent van de Week te worden. Zibb.nl/horeca zet iedere vrijdag een jong horecatalent of een ‘groentje in de branche’ in de schijnwerpers. Deze week speciale aandacht voor Willem-Jan Klomp, eerste Nationaal Kampioen Gastvrijheid. Willem-Jan is een zeer enthousiaste en succesvolle gastheer, werkzaam bij de Karpendonkse Hoeve te Eindhoven. Vrienden denken dat, omdat hij in de horeca zit, ook heel goed kan koken. Maar of dat waar is….

Willem-Jan Klomp

Opleiding?
Eerst heb ik kort middelbaar horeca onderwijs, primair gastheer, gevolgd op De Rooi Pannen te Tilburg. Daarna ben ik in Tilburg blijven hangen en heb er de Hotelschool gedaan.

Horecadebuut?
Restaurant ‘De Karpendonkse Hoeve’, als aankomend Chef de Rang.

Leermeester?
Indruk maken ze allemaal, maar als ik moet kiezen van wie ik het meest geleerd heb, zijn dat Mart van Vught en Maikel Ginsheumer.

Inspiratie?
Die haal ik uit collega’s en gasten om mij heen.

Droomgerecht?
Gebakken ganzenlever met een mooie stroperige saus.

Mijn horecakennis verbreden doe ik door…
Veel vakliteratuur lezen. Maar in mijn ogen verbreed je je kennis meer door te luisteren naar collega’s en gasten. Ook probeer ik elk jaar een cursus te volgen. Op dit moment volg ik de cursus van Peter Klosse.

Ik erger me aan…
Collega’s die niet met hun vak bezig zijn.

Iets overdoen?
Ik zou eerder willen beginnen met het opdoen van theoretische en praktische kennis van wijn.

Beste horecabeslissing?
Stage lopen bij het Amstel Hotel.

Belangrijke horecagebeurtenis?
Dat gasten zichzelf steeds meer gaan verdiepen in eten en drinken. Hierdoor gaat de gast ook steeds vaker met andere redenen naar een restaurant. De gast wil steeds meer genieten.

Zwakste punt?
Ik ben nog niet hard genoeg.

Allerliefste gereedschap?
Mijn Lagiole kelnersmes die ik van Mart van Vught en Ad en Susanne Rijnen van Restaurant ‘Het Kookhuys’ heb gekregen.

Welk misverstand bestaat er over jou?
Mensen denken vaak dat ik heel goed kan koken als ze horen dat ik in de horeca zit. Maar als ik dan voor ze kook heb ik vaker een grote afwas dan een mooi gerecht.

Grootste leugen?
Dat ik het gebakken ei van mijn verloofde lekkerder vind dan die van mij.

Over tien jaar….
Hoop ik nog steeds mijn vak met zoveel liefde en plezier te beoefenen zoals ik nu doe.

Reageer op dit artikel