artikel

Breed programma in Maastricht

Horeca

Horecavakprofessionals uit de Euregio treffen elkaar op de 51ste editie van de BBB van maandag 24 t/m donderdag 27 januari 2005 in MECC Maastricht. De BBB is de oudste horecavakbeurs van Nederland en na de Horecava in Amsterdam het grootste vakevenement voor professionals uit de horeca- en voedingsbranche. De beurs speelt in op de laatste trends en biedt een breed programma van demonstraties, wedstrijden en symposia. De BBB is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 27 januari van 11.00 – 17.00 uur.

‘Goednieuwscafé’
Speciaal voor professionals, werkzaam in de drankverstrekkende horeca is er alle vier de beursdagen doorlopend een speciaal randprogramma. In het ‘Goednieuwscafé’ zullen presentaties, debatten en proeverijen worden georganiseerd. Ook zijn hier speciale VIP ruimtes voor ontvangsten en relatiebeheer. Op deze manier wordt geprobeerd om BBB in de sector café- en barbedrijven extra te belichten.

Productmanager Horecavakbeurzen Robèrt Rose: ‘De beursorganisatie stuurt er doelbewust op aan om ook in het congrescentrum een aantrekkelijk programma te bieden. Deelnemers aan de BBB en de EFFF krijgen graag een garantie voor de aanwezigheid van hun (potentiële) relaties. De organisatoren van de bijeenkomsten profiteren graag van de aantrekkingskracht van beide evenementen. Dat zorgt in de meeste gevallen voor een extra goede opkomst. Bovendien betekenen de diverse symposia en vergaderingen een meerwaarde voor beursbezoekers die bij voorkeur efficiënt met hun tijd omgaan.’

Stichting Europa Culinair
Natuurlijk worden ook dit jaar de Kookwedstrijden van Stichting Europa Culinair gehouden. Vier dagen lang zullen op de beursvloer van de BBB keukenchefs met hun equipe, koks in opleiding en leerlingen van vakscholen met elkaar in competitie gaan. Naast de alom bekende wedstrijdcategorieën, waar de deelnemers individueel of in teamverband aan kunnen deelnemen, zijn er dagelijkse demonstraties ‘restauranttechnieken en tafelbereiding’ die verzorgd worden door het Arcus College in samenwerking met diverse Limburgse toprestaurants, zoals ‘Prinses Juliana’, ‘Schinvelder Hoeve’, ‘Pirandello’, ‘Kasteel Erenstein’, ‘Kasteel Elsloo’’Chateau Neercanne’, ‘Chateau St. Gerlach’ en ‘Kasteel Terworm’.

Horeca Kennisquiz
Na het succes van vorig jaar, zal SVH in samenwerking met het Bedrijfschap Horeca en Catering, weer verschillende keren per dag de ‘Horeca Kennisquiz’ organiseren. Iedere horecaprofessional wordt uitgedaagd zijn kennis te toetsen en maakt daarbij ook nog eens kans op een leuke prijs.

Toegang en openingstijden
Beursdeelnemers kunnen beschikken over relatiekaarten waarmee ze hun klanten, de horecaprofessionals, in de gelegenheid stellen de BBB 2005 en Easy F&B Solutions gratis te bezoeken. Neem voor deze relatiekaarten contact met een van de deelnemers.

Reizen met de auto
Direct bij het naderen van Maastricht via de autosnelwegen en grotere verbindingswegen is het MECC aangegeven op de ANWB-borden. Deze wijzen u de weg tot aan de MECC-parkeerterreinen. Vanuit Amsterdam-Eindhoven (A2) neemt u de afrit 55 (Randwyck-MECC) en vanuit Parijs-Luik (A2) neemt u afrit 56 (Gronsveld-MECC).

Openbaar vervoer
Station Maastricht-Randwijck ligt op 250 meter afstand van MECC Maastricht en is aangesloten op het internationale spoorwegennet. Bovendien is er een regelmatige verbinding met Maastricht CS, dat is aangesloten op het (inter)nationale spoorwegennet. Ook per bus is het MECC zeer goed bereikbaar. Gemiddeld iedere 5 minuten pendelt de stadsbus van Maastricht tussen het centrum, Maastricht CS en MECC Maastricht (halte Forum).

Reageer op dit artikel