artikel

even bellen met … Peter Wybenga

Horeca

Peter, nog een beetje bruin geworden?In het geheel niet. Bij aankomst was het weer slechter dan in Nederland, maar gelukkig deed het dak van Fira de Barcelona uitstekend haar werk. Donderdag was het trouwens schitterend weer, maar ook toen deed het dak van Fira de Barcelona uitstekend haar werk, helaas. Hoe was het verder? Nog […]

Peter, nog een beetje bruin geworden?
In het geheel niet. Bij aankomst was het weer slechter dan in Nederland, maar gelukkig deed het dak van Fira de Barcelona uitstekend haar werk. Donderdag was het trouwens schitterend weer, maar ook toen deed het dak van Fira de Barcelona uitstekend haar werk, helaas.

Hoe was het verder? Nog goede zaken gedaan?
Geen zaken zozeer, wel met erg veel mensen gesproken. Dus gedaan waar ik voor kwam. De beurs zag er buitengewoon goed uit. De standhouders waren volgens mij wel tevreden over het bezoekersaantal en het niveau van de bezoekers. Wel slecht dat er een groot middenpad gemaakt was. Dat waswel erg goed voor de doorstroming, maar dat is nu net waar standhoudershelemaal niet op zitten te wachten. Zeker niet die niet aan het bewustegangpad zaten. Enkele daarvan waren ziedend. Maar wat belangrijker zal gaan worden is de beveiliging, want dit kan dus echt niet!

Hoezo, wat kan echt niet, wat is er gebeurd?
Ik sprak iemand op de laatste beursdag. Ze had net een setje klaargezet voor een presentatie, was de boel aan het aanstuiten en toen ze zich omdraaide was haar laptop verdwenen. Wat blijkt nu, tijdens alle beursdagen schijnt er ontzettend veel te zijn gepikt. En juist voor een gastvrijheidsbeurs als de EIBTM is dit toch meer dan een heel slechte zaak. Alleen al op de laatste dag zijn naar verluid 25 laptops ontvreemd. Zowel van bezoekers als van standhouders. Slecht voor het imago van EIBTM. Daar zullenze beslist wat aan moeten gaan doen, want nog een keer zo’n onveilige situatieop deze beurs zou wel eens kunnen leiden tot ernstige terugval in bezoekersaantallen.

En de Holland House Party. Het feest in de club van Patrick Kluivert en zijn vrouw op woensdagavond 1 december. Ben je nog geweest?Ja, dat was goed man. De slechts 500 kaarten voorHolland House Party waren binnen de kortste keren weg. Het gonsde op debeurs. Iedereen vroeg aan willekeurige Nederlandse bezoekers of ze nog voorhen aan kaartjes konden komen, of dat ze eventueel met jou meekonden. AlsPR instrument dus buitengewoon goed geslaagd. Het feestje op zich was trouwensook erg leuk. Relaxed, gezellig. En die Loungetent van de Kluivertjes ook.Erg fraai. Lekkere muziek. Prima. Volgend jaar weer. In Barcelona.

Ruud Janssen van het Kurhaus even bellen, als mede-initiatiefnemer van de Holland Holland House Party… Ruud, hoe was ´t? Ook niet bruin geworden?
Met regen en een beperkte infrastructuur (lees: taxi staking) ben ik behoorlijk bruin geworden van alle smog!

Hoe was het op de EIBTM? Nog zaken kunnen doen?
Nee even zonder dollen. Een goed bezochte beurs op een opportuun moment van het jaar met een nieuw standconcept van Holland en zeer serieuze Hosted Buyers.

En verder, de beurs zelf. Ik hoorde dat er 25 laptops gestolen waren. Afgezien daarvan nog opmerkelijke ontwikkelingen?
Heb wel ruim een dozijn aanvragen ontvangen op de beurs, laptops heb ik niks van vernomen, kunnen ze overigens in het officiële business centra van de Fira 2 wel gebruiken die laptops… ( 2 pagina’s fax a € 9,- en 23 minuten wachttijd vanachter een huis- tuin- en keuken 3 in een printertje voor 50 gebruikers! )

En op de beurs gonsde het van de Holland House Party. Succes?
We kregen klachten van de destination events van Brazilie en Italie (er kwamen bijna geen gasten naar hun avond) . Het Holland House Dance Event in strand lounge club Carpe Diem was zo’n smashing succes dat er maar liefst 300 hosted buyers met 70 hollandse gastheren en vrouwen genoten hebben van het oranje gevoel. Dank aan alle sponsoren cq de Nederlandse contribuanten (kijk voor een fotoreportage op www.holland.com/ncb/) en Bram van Nes van Live Events voor een puike organisatie!

Dus voor herhaling vatbaar?
Absoluut, Barcelona moge tot op heden de naam hebben van “hipste” congres en event destinatie in Europa. Holland ging er met de troef vandoor en will be back op 30 november 2005!

Reageer op dit artikel