artikel

Georgia ’n Ginger

Horeca

Genoemd naar de Amerikaanse staat Georgia, die beroemd is om zijn perziken

Ingrediënten voor 6 personen:
1 blik (450-500 gram) perziken op siroop
7,5 dl sterke, versgezette espressokoffie
1,2 dl slagroom
1 ½ eetlepel bruine suiker¼
theelepel kaneelpoeder
1/8 theelepel gemberpoeder
geraspte sinaasappelschil, voor de garnering

Bereidingswijze:
Giet de perziken af en bewaar het sap. Doe de perziken met de helft van de koffie in een blender en draai ze een minuut. Klop in een schone kom de slagroom niet al te stijf. Breng 2,5 dl koud water met de suiker, kaneel, gember en perziksiroop langzaam aan de kook, laat een minuut zachtjes doorkoken. Voeg het perzikmengsel en de rest van de koffie toe en roer goed. Serveer met een laag slagroom en garneer met sinaasappelrasp.

Reageer op dit artikel