artikel

Haagse bluf van koffie en brandewijn

Horeca

Supergemakkelijk, snel klaar en hemels lekker: een schuimlaag van geklopte room met koffie en brandewijn op een laagje sappige druiven.

Ingrediënten voor 6 personen:
6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
geraspte schil van ½ sinaasappel
1,2 dl brandewijn
1,2 dl koude sterke espressokoffie
4 dl slagroom
225 gram witte pitloze druiven
gesuikerde druiven
knapperige koekjes

Bereidingswijze:
Doe de bruine suiker, sinaasappelschil en brandewijn in een kommetje. Roer goed, dek af met plasticfolie en laat een uur staan. Schenk het mengsel door een fijne zeef in een schone kom. Roer de koffie erdoor. Giet de room er langzaam, al roerend bij en klop het mengsel lobbig. Verdeel de druiven over de glazen. Schenk of spatel de Haagse bluf over de druiven en zet de glazen een uur in de koeling. Versier het dessert met trosjes gesuikerde druiven en serveer het met knapperige koekjes.

Reageer op dit artikel