artikel

mijn magic 2004 moment…(4)

Horeca

Ik heb wat mensen gevraagd naar hun meest indrukwekkende moment van 2004. Zakelijk, en als ze wilden ook privé (die zijn natuurlijk veel leuker). Iedereen reageert op zijn eigen persoonlijke manier, de één meteen en kort en krachtig, de ander wil er over nadenken en schrijft een mooi verhaal, of een gedicht… fantastisch! Mensen, allemaal bedankt voor jullie bijdragen.

————————–21-12-2004 12:36————————–

Goedendag HJ,

Alles goed met je? Kijk je al uit naar de feestdagen voor de open haard onder de kerstballen?

Hierbij mijn magic momenten in 2004:

Zakelijk: de enorme groei die wij met ons fantastische team doorgemaakt hebben, ondanks de recessie.

Persoonlijk: iedere dag genieten van onze 3 kinderen Julia, Eva en ‘Ridder’ Sam én het lopen van de marathon in Rotterdam.

Pieter Bas Boertje, directeur Deschene & Boertje.

————————–21-12-2004 12:47————————–

Beste Henk Jan,

To be type 9 or not to be type 9,….that’s the question.

2004 was een heel goed jaar, zowel in zakelijk als in prive opzicht bood 2004 vele hoogtepunten.

Nog nooit was het in de Beurs van Berlage zo druk, een enorme hoeveelheid bijzondere evenementen hebben de revue gepasseerd. 2004 is voor ons een topjaar geworden. Alle omzetrecords zijn gebroken, we hebben een omzetstijging van ruim 25% meegemaakt.
Om van al die activiteiten het meest bijzondere uit te zoeken valt dus niet mee, maar een van de mooiste was toch wel………..
Op 5 november 2004 mochten we in de Beurs van Berlage het 50 jarig jubileumfeest van Acoustisch adviesbureau Peutz organiseren. Een feest om, vanwege meerdere redenen, nooit te vergeten. De firma Peutz wilde, passend bij hun bedrijfsimago een muzikaal feest hebben dat bij hun gevarieerde relatiebestand zou aanslaan. Hoge kwaliteit, gevarieerd, toegankelijk en bijzonder waren de steekwoorden. De relaties bestaan enerzijds uit directies van theaters en concertzalen (de culturele incrowd), maar ook de industriele wereld en de bouw (architecten en aannemers) was fors vertegenwoordigd.

Denkend vanuit de kwaliteit is gekozen voor een hele nauwe samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest, een van de toporkesten in Nederland (en toevallig ook nog eens ons huisorkest). Het Nederlands Kamerorkest (onderdeel van het NedPhO) werd bereid gevonden om onder leiding van de nieuwe concertmeester Gordan Nikolic, de vier jaargetijden van Vivaldi ten gehore te brengen in de Yakult Zaal. Tijdens de pauze in de Yakult zaal stonden 4 slagwerkers van het Nederlands Philharmonisch Orkest klaar voor een spetterend intermezzo. De Keurzaal werd omgetoverd in een Jazzcafe waar het NedPhO Jazzcombo de clubsfeer er volledig inbracht. In de AMVEST Zaal gaf Carel Kraayenhof met zijn sexteto Canyengue 2 mini concerten.

Tot zover een prachtig programma, maar dergelijke avonden hebben we wel vaker in de Beurs van Berlage. Nee het werd pas echt memorabel vanwege het feit dat het aantal gasten dusdanig hoog was dat er een list verzonnen moest worden om dat aantal in de beschikbare zalen onder te kunnen brengen. De oplossing werd gevonden door de vaste rijen stoelen in de Yakult zaal te demonteren en zo de Yakult Zaal van een statische concertzaal om te toveren tot een dynamische feestzaal. Dat pakte werkelijk fantastisch uit. Het Nederlands Kamerorkest speelde voor het eerst in zijn bestaan voor een zaal waarin de gasten nu eens niet strak in de rijen stoelen zaten, maar aan ronde tafels zaten, aan sta-tafels stonden en nippend aan een glaasje stonden te genieten van het prachtige concert. Mede vanwege de fantastische samenwerking met onze huiscateraar Arjan van Dijk, die vanwege ruimteproblemen werkelijk alle hoeken en gaten van het gebouw optimaal benut hadden werd het een avond om nooit te vergeten.

Tot zover het zakelijke deel van mijn topjaar 2004.

Privé viel er dit jaar ook weer veel te genieten. Een wijnreisje met een paar van mijn beste vrienden naar de Elzas…Dat prachtige huis wat we in Toscane hadden op de top van die heuvel met uitzicht op het zwembad….Een weekendje met mijn zoon van 7 met de ICE naar Hannover…Ons traditionele kampeerweekend waar ik voor 50 man Paella heb gekookt….Maar het hoogtepunt was toch het weekend Barcelona samen met mijn vrouw eind november. Een romantischer stad kan ik me bijna niet voorstellen, zeker niet als je samen eind november op het terras geniet van een uitstekende lunch met een heerlijk glas witte wijn. Wat hebben we toch een rotleven.

Groet,

Michiel Lindenbergh, manager Concert- en congreszalen Beurs van Berlage.

————————– 21-12-2004 13:07————————–

Mijn magic moment… was in Barcelona op woensdag 1 december 2004. Tijdens het Holland House Dance Event in de Carpe Diem Club van voetballer Kluivert kreeg ik een fantastisch overwinnaars c.q. oranje gevoel. Dankzij een enthousiast team en een 30-tal sponsoren zetten wij als Nederlandse MICE delegatie een ware ‘Holland Experience’ neer met meer dan 400 hosted buyers als gasten. Ondanks dat ik vooraf niet bij de organisatie betrokken was, kon ik in mijn spontaan aangeboden functie als portier/gastheer die avond (en nacht) toch een bijdrage leveren. En dat was hartstikke leuk!

Met vriendelijke groet,

Max Schreuder, Business Unit Manager Congres Bureau van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau.

————————–21-12-2004 16:29————————–

Hoi Henk Jan,

Dit heb ik voor je kunnen bakken. Ik hoop dat je er iets mee kunt, ik ben niet zo’n heel groot redactioneel wonder (volgens mij Nederlandse Docent op de middelbare school).

Mocht ik je niet meer spreken, dan hele fijne dagen en alle goeds (veel Magic Moments!) voor 2005!

Zakelijk gezien heeft heel 2004 voor mij bol gestaan van de Magic Moments. Al in het eerste kwartaal van het jaar direct de beslissing genomen mijn baan op te zeggen en het ruige ondernemerspad op te gaan. Na zes jaar Events in de Farmacie georganiseerd te hebben, vond ik het daar wel eens tijd voor worden. Een baan opzeggen leek me erg makkelijk, maar heeft meer voeten in de aarde gehad dan ik had verwacht. Na zes dienstjaren merkte ik, dat ik toch wel nauw verbonden ben met de werkgever en alle collega’s. Ik had het me niet zo beseft eigenlijk, het losweken viel me zwaarder dan ik had gedacht. Ook de emoties die vanuit de collega’s kwamen, lieten me niet onberoerd. De waardering die iedereen bij mijn afscheid liet blijken, heeft ervoor gezorgd dat ik in het tweede kwartaal met een zeer warm gevoel een leerzame periode heb afgesloten.

Direct volgde de start van O / event, op dag één van het derde kwartaal. Het ontvangen van die eerste, ondertekende offerte en het versturen van die allereerste factuur zijn echt Magic Moments om nooit te vergeten! Inmiddels zijn er (gelukkig!) meer offertes en facturen bijgekomen, maar de beleving van die allereerste maak je echt maar één keer mee! Als ik nu terug kijk naar het derde en vierde kwartaal, dan ben ik tevreden over alles wat er tot nu toe tot stand is gekomen. In deze tijd, in zo’n korte periode…in een Zakelijk Magic Moment ben ik dan toch echt wel even stiekem een beetje trots op mezelf. Dat belooft veel goeds voor 2005!

De meeste Magic Moments in de privé-sfeer hangen voor mij nauw samen met die op zakelijk gebied. De O / groep (waar O / event onderdeel van is) bestaat immers mede dankzij de inzet van mijn echtgenoot, die zich vooral bekommert om O / ontwerp en O / advies. De beslissing om samen de onderneming te starten en dan ook daadwerkelijk uit te voeren heeft er soms wel voor gezorgd dat de magie ver te zoeken was, maar uiteindelijk kunnen we het jaar afsluiten met de constatering dat het zonder onze Magie niet was gelukt!

Magie is er gelukkig niet alleen op het gebied van werk maar op hele andere terreinen, zoals de muziek. Iets waar ik ieder vrij uurtje waar ik over beschik, aan probeer te besteden. Afgelopen zomer heb ik met succes het eerste jaar conservatorium (parttime) afgerond, ben ik met heel veel plezier gestart met het begeleiden (aan de piano) van een zangeres en begin ik het spelen van Jazz toch eindelijk eens onder de knie te krijgen (en dat is best lastig voor iemand die van huis uit klassiek geschoold is!). Muzikale Magic Moments in overvloed en ik hoop dat er daarvan in 2005 nog veel zullen volgen.

Ina Niks-Andrea, manager O / event van O / groep.

————————–21-12-2004 16:44————————–

Hoi Henk-Jan,

Jaja, de tijd van bezinning breekt weer aan, hè.

Zakelijke eigenpijperij: het feit dat Incentive weer geregeld door de landelijke media is geciteerd, met eigen nieuws. Ons credo: we gaan het dm- & sp-vak weer leuk maken.

Twijfelachtig privé-hoogtepunt: verhuizing naar de Amsterdamse Vinex-locatie IJburg. Heerlijk voor ons dochtertje van 1,5; vader en moeder moeten nog een beetje wennen. En die vakantie op de Malediven lijkt alweer lang geleden.

En wat waren jouw hoogtepunten?

Alvast prettige dagen en het allerbeste voor 2005!

groeten,

Allard Frederiks, hoofdredacteur Incentive.

————————–21-12-2004 16:57————————–

Ha Henk-Jan,

Ziehier mijn Magic Moment (overigens strict zakelijk aangezien er in het priveleven dit jaar geen heel bijzondere dingen zijn voorgevallen).

Mijn Magic Moment: de zeer plotselinge verhuizing van Acta naar The Globe. Unieke plek bovenop Den Haag Holland Spoor. In hetzelfde pand wordt een inspirerende en volstrekt nieuwe multifunctionele locatie InSight The Globe ontwikkeld.

Magic Moment 1
Waarom is de verhuizing mijn Magic Moment van 2004? Omdat zich plotseling deze unieke kans voordeed.Acta was al een tijdje op zoek naar een nieuw kantoor. Ineens kwamen een aantal lijnen bij elkaar: nieuwe huurder oude pand, nieuw kantoor dat qua inrichting, bereikbaarheid, aantal m2 beter bij ons past en het bijzondere feit dat naast ons InSight The Globe wordt ontwikkeld.

Nieuw kantoor
Acta vond dus een nieuwe stek. Midden in Den Haag. Het voormalige PTT Expeditieknooppunt (EKP), waar vroeger de post werd verdeeld.Naast het monumentale Hollands Spoor.Robuust, ruig, industrieel en transparant. Met een eigentijds karakter.Het gebouw is grondig verbouwd en ontwikkeld. En met een nieuwe naam: The Globe. Een uniek gebouw op een unieke plek in Den Haag.

De nieuwe huurder van ons oude pand wilde graag snel zijn intrek nemen. In 4 weken tijd zijn we verhuisd! Gelukkig kunnen we goed organiseren: alles is (min of meer) op rolletjes verlopen. Nieuwe stek verbouwd en ingericht volgens onze eigen vertrouwde Acta stijl. Ondertussen oude pand leeg halen, inpakken, opruimen.Terwijl november ook nog eens de drukste periode van dit jaar was wat betreft uitvoering van projecten! Kortom: veel inzet en flexibiliteit werd van het hele Acta team gevraagd.

Dus nu zijn we verhuisd.In de Urban Offices van The Globe heeft Acta een op maat gesneden kantoor.Ruim, open, licht, kleurrijk.Zakelijk, efficiënt, creatief.Een uitgelezen plek waar Acta Organisatie en Acta BinnenWerk (www.acta-org.com) aan de slag gaan met de organisatie van communicatie.

InSight The Globe
Ondertussen is InSight The Globe (www.theglobe-denhaag.nl) volop in ontwikkeling.Een bijzondere locatie van bijna 2000 m2, bestaande uit 3 studio’s (2 grote en 1 kleine).Verrassend. Dynamisch. Actief.De kracht zit hem in de vormgeving, licht- en geluidstechnische hoogstandjes en de flexibele inrichting.Met simpele ingrepen kan InSight The Globe worden gebruikt voor interactieve congressen, trainingen, groepsprocessen, feesten en evenementen.Binnenkort wordt InSight The Globe geopend. Daar horen jullie meer over!

Magic Moment 2
Een tweede Magic Moment van 2004 was het moment dat wij met het hele Acta team het glas hieven op ons nieuwe kantoor. Want een drukke, soms chaotische, maar steeds inspirerende tijd lag achter ons. En nu kan hier het nieuwe avontuur beginnen. We kijken uit naar nieuwe projecten en naar de verdere ontwikkelingen van InSight The Globe. 2005 wordt heel bijzonder!

Adres Acta
Postbus 16211
2500 BE Den Haag
070 3307000

Adres InSight
Waldorpstraat 15
2521 CA Den Haag
070 3307050

Pauline Eenhoorn, directeur Acta Organisatie van Communicatie.

naar mijn magic 2004 moment …(5)

Reageer op dit artikel