artikel

mijn magic 2004 moment…(6)

Horeca

Ik heb wat mensen gevraagd naar hun meest indrukwekkende moment van 2004. Zakelijk, en als ze wilden ook privé (die zijn natuurlijk veel leuker). Iedereen reageert op zijn eigen persoonlijke manier, de één meteen en kort en krachtig, de ander wil er over nadenken en schrijft een mooi verhaal, of een gedicht… fantastisch! Mensen, allemaal bedankt voor jullie bijdragen.

————————– 22-12-2004 13:40————————–

Mijmerend onder een nieuw type, ongetwijfeld genetisch gemanipuleerde maar zeer naaldvaste, kerstboom gaan we alweer de laatste week van het jaar in. Kerst en oudejaarsdag vallen ongunstig voor de werknemer deze keer. Ik realiseer me dat ik me even iets minder werkgéver voel. Opnieuw hebben we een krankzinnig jaar achter de rug. Een wereld die gek geworden lijkt met ego’s die wanstaltige proporties aannemen en exhibitionistische provocaties die tot kunst worden verheven. Moet daar onze toekomst liggen en die van onze kinderen? Normen en waarden: die worden momenteel opnieuw gedefinieerd.

Zakelijk gezien ben ik positief. Ik krijg net teugkoppeling van een incentive campagne die meer dan 25% extra omzet genereert. Kijk, dan hebben we het ergens over! Vanochtend staat in de krant dat de economie in het derde kwartaal met 1,5% gegroeid is, het hoogste percentage in drie jaar. Klinkt ook al goed.

Maar niet alleen ons prive geluk maar ook ons zakelijk geluk zal afhankelijk zijn van de afwezigheid van oorlog en spanning. Vandaar dat we op onze kerstkaarten de pay-off Passion for People hebben aangepast voor de nieuwjaarswens: Passion for Peace!

Iedereen veel Magic Moments gewenst in 2005!

Jaap Maarse, directeur The house of Performance Improvement.

————————–22-12-2004 14:24————————–

Beste Henk-Jan,

Ik ben natuurlijk vreselijk te laat maar doe toch nog een poging:

Indrukwekkend is mijn hele leven omdat ik ernaar streef er ietsindrukwekkends van te maken dus ik kan niet 1 moment in het bijzonder eruitpikken. Wat ik over het hele jaar genomen indrukwekkend vond en vind in mijneerste jaar bij KPN is dat de wereld een eeuw geleden primitief te noemenwas op technisch gemaksvlak terwijl de tijdsgenoten daar toen waarschijnlijkheel anders over dachten en dat er nu in de afgelopen 10 jaar zo’n enormetechnische sprong gemaakt is dat het lijkt of wij ten opzichte van een eeuwgeleden op het gebied van technisch gemak een duizendmijlsstap in degeschiedenis hebben gemaakt. En er gaat nog veel meer gebeuren! Dat ik daardeel van mag uitmaken…fascinerend en indrukwekkend!

Hartelijke groet,

Jacqueline van de Haterd, director in- en externe communicatie KPN Mobile.

————————–22-12-2004 14:47————————–

Hi Henk-Jan,

“2004 was in alle opzichten een geweldig jaar, met meerdere hoogtepunten.Mijn zakelijke hoogtepunt is de alliantie begin oktober tussen mijnmanagement en de Agency van The Entertainment Group. Dat werpt niet alleenzakelijke vruchten af maar de samenwerking is ook optimaal en dat horen weniet alleen van onze artiesten, maar ook van onze klanten.

Hoogtepunten waren er in 2004 met Georgina Verbaan, Winston Gerschtanowitz,Touriya Haoud, Leontine Borsato, Wendy van Dijk, Gerard Joling, FionaHering, Leco van Zadelhoff, Maik de Boer, Caroline Tensen, Herman denBlijker en vele, vele anderen.

Privé was mijnhoogtepunt in 2004 het huwelijk van mijn longtime en very closest vriendinin Zuid-Frankrijk. Ik had de eer dat voor haar te mogen organiseren en hetwaren drie onvergetelijke dagen met vele momenten die we lang met ons meezullen dragen. Ik hoop dat 2005 weer net zo memorabel wordt, dat de weeknaar 9 dagen gaat, de dagen naar 36 uur, maar bovenal wens ik iedereen veelspirit.”

Mike C.J. Dobbinga, directeur Agency The Entertainment Group.

————————–23-12-2004 8:59————————–

Beste Henk-Jan,

Open zojuist je mailbericht nadat ik een aantal dagen op vakantie ben geweest in de sneeuw ! Ik ben zo te zien te laat………………………. Helaas!! Wel erg leuk dat je aan me hebt gedacht. Heb een heleboel indrukwekkende momenten in 2004 gehad maar zal ze ook vast en zeker weer in 2005 gaan beleven. Mocht ik iets spannends te melden hebben dan laat ik het je weten. Open half februari a.s. weer nieuw bedrijf in Zeist, heerlijk !!

Maak van deze gelegenheid toch nog gebruik om jou en je gezin het allerbeste toe te wensen in 2005. Groetjes,

Esther Herber.

————————–24-12-2004 8:59————————–

2004, het jaar van de geboorte. De prettige bijkomstigheid van een geboorte is dat het tot iets nieuws leidt. Iets wat er nog niet was, ziet het levenslicht. Sprekersplatform bijvoorbeeld. Op 10 februari 2004 werd dit jongste sprekersbureau van Nederland gelanceerd. Een unieke presentatie vormde de start. Tal van bekende en sprekende Nederlanders waren hierbij aanwezig. Aan mij de taak om van de nieuweling Sprekersplatform een groeiend en bloeiend bureau te maken. Ik kan u verzekeren: ons geesteskind heeft niet alleen flink de vaart erin, maar is zelfs al de kinderschoenen ontgroeid. Het aantal kinderziekten bleef beperkt en eigenlijk onopgemerkt. Het kind trekt de aandacht van organiserend én sprekend Nederland. Het is niet bij kraambezoek gebleven. Integendeel. Steeds meer bezoekers komen ideeën opdoen in Apeldoorn. Hoezo 2004 het jaar van de geboorte?

Op 3 november vond er een geboorte plaats van een heel andere orde: mijn dochter Wana kwam ter wereld. Ook deze kleine aandachttrekker doet het goed. Ze loopt weliswaar nog niet, maar de groei zit erin.Netjes volgens de richtlijnen beperkt zij zich nog tot eten, slapen en het vervuilen van een enorme hoeveelheid luiers. Vooruit maar. De tijd en aandacht die je er aan besteedt, wordt dubbel en dwars vergoed door haar glimlach of een (nog niet nader te definiëren) geluid. 2004, het jaar van de geboorte. Zeker. En daarmee ook het jaar van de groei.

Groet,

Baja Hoedt, directeur Sprekersplatform.

————————–24-12-2004 12:42————————–

Beste HJ

Eigenlijk is dat best wel een moeilijke vraag, maar wat t mooiste van dit jaar is …zijn de momenten die ik samen met Menno heb mogen meemaken als fotograaf. Hij is officieel fotograaf, ik denk de jongste in het wereldje, en wij hebben vele grote projecten samen gedaan.. en ik moet je heel eerlijk zeggen…dat is een heel rijk bezit. Het is met name emotioneel.. Op een afstandje zit ik vaak naar hem te kijken hoe hij dat doet..en daar krijk ik best een brok van in mijn keel…Je ziet Menno bezig en dat is absoluut kwaliteit…Er zijn zoveel fotograferen, en het is natuurlijk ook heel bijzonder dat hij van al mijn klanten de mogelijkheden krijgt aangereikt om zich te ontwikkelen….hij krijgt ook de support.. Hij is ook een gepassioneerde fotograaf..zonder tijdbesef. Het moet goed zijn en vooral wachten op het juiste moment.

Het andere moment waar ik aan denk is de expositie die ik had in Oldenburg. Een prachtige ervaring. Toen wij klaar waren met het ophangen van de fotos liep ik alleen in die ruimten waar de fotos hingen. Op dat moment kreeg ik echt kippevel..van je eigen expositie…een bijzondere ervaring.

groet Paul

Paul Ridderhof, fotograaf.

————————–10-1-2005 0:10————————–

Henk-Jan,

Een beetje laat ik weet het, maar ik stuur het toch nog maar op. Je beslistmaar, of je er nog wat mee kan!

Mijn 2004 en een blik op 2005!

2004 was voor mij een erg zorgelijk jaar, met pijn in mijn hart heb ik allerampspoed aanschouwd, inclusief de stijgende maatschappelijke agressie alsgevolg van grote wereldwijde veranderingen, die onbewust hun weg zoeken inonze maatschappij.

Maar gelukkig waren er voor het eerst in lange tijd ook wat nieuwelichtpunten aan de horizon. Ook al zal de zon nog voor velen nietdoorbreken in 2005, er zijn duidelijk signalen dat een nieuwe start isgemaakt en we een nieuw tijdperk tegemoet gaan. Overal zie ik mensen metongeduld broeden op vernieuwingen die nog moeten ontstaan. Mensen waarvanhet bloed kruipt waar het nog niet gaan kan. De bron van vernieuwing iseindelijk weer in beweging en dat is goed!

Het komende jaar wordt dan ook uiterst spannend voor allen die vernieuwingals avontuurlijk ervaren en de bron der vernieuwing(h)erkenen. Voor mij persoonlijk wordt 2005 de testcase of die lichtpuntenvan 2004 werkelijkheid waren en geen fata morgana’s zijn geweest. In 2005wil ik mijn nieuwste inzichten neerschrijven in mijn volgende boek, om ze zomet anderen te kunnen delen. (Verschijning: midden 2006)

Niet alleen 2005 maar ook de daarop volgende jaren zullen ongrijpbarespanningen met zich meedragen. Spanningen veroorzaakt door hetontwikkelingsproces van een totaal nieuw tijdperk. Deze te verwachtenveranderingen in onze maatschappelijke bouwstenen, kent zijn weerga nietin het nabije verleden. En dat dit grote maatschappelijke omwentelingen metzich zal mee brengen is zeker, want de overgang die we nu ervaren ismogelijkst de toegangspoort voor de eerstkomende 100 jaar. Voor allen vanons geld, de te verwachten veranderingen zijn te groots, te talrijk enkennen hun weerga niet in het nabij verleden, om eraan te kunnen ontsnappen.

Mijn boodschap voor 2005 is dan ook:Open de ogen, wees alert en verander jezelf!Maak de verroeste bouten van het korte termijn denken los en help mee bouwenaan de nieuwste toekomst!

Fons Maenhoudt, onafhankelijk lange termijn denker en schrijver van”Trends Herkennen, Begrijpen, Gebruiken, Creëren”

Reageer op dit artikel