artikel

Mokkamousse in filodeegbakjes

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:3 vellen filodeeg1 eetlepel gesmolten boter125 gram pure chocolade1 korte sterke espresso75 gram gepasteuriseerd eiwit75 gram gepasteuriseerd eigeel 1 ½ dl slagroompoedersuiker Bereidingswijze:Bestrijk het filodeeg met gesmolten boter en snijd elk vel in twaalf gelijke stukken. Leg drie deeglapjes diagonaalsgewijs om en om in een cakevormpje. Maak totaal twaalf vormpjes. Druk aluminiumfolie […]

Ingrediënten voor 6 personen:
3 vellen filodeeg
1 eetlepel gesmolten boter
125 gram pure chocolade
1 korte sterke espresso
75 gram gepasteuriseerd eiwit
75 gram gepasteuriseerd eigeel
1 ½ dl slagroom
poedersuiker

Bereidingswijze:
Bestrijk het filodeeg met gesmolten boter en snijd elk vel in twaalf gelijke stukken. Leg drie deeglapjes diagonaalsgewijs om en om in een cakevormpje. Maak totaal twaalf vormpjes. Druk aluminiumfolie in de deegvormpjes, bak ze krokant en goudbruin op 190°C en laat ze afkoelen. Bereid de chocolademousse. Smelt de chocolade au bain marie in de koffie. Roer het mengsel glad en roer de eidooier erdoor. Klop de room op en sla de eiwitten stijf en schep ze door het chocolademengsel. Schep de mousse in de filodeegbakjes en zet ze in de koeling. Bestrooi de mousse voor het serveren met poedersuiker.