artikel

Roy van Veghel

Horeca

Eetpaleis ’t Vosje mag zich sinds vorige week de winnaar van de Cafetaria Top 100 noemen. Niet verwonderlijk dus dat dit eetpaleis echte horecatalenten in huis heeft. Het juryrapport noemde de medewerkers ‘relatief jong maar wel vakkundig’. Tijd dus om één van die horecatalenten voor het voetlicht te brengen. En dat doen we deze week met Roy van Veghel (24), financieël manager en mede-bedrijfsleider van het Rosmalense eetpaleis.

Opleiding?
Ik heb eerst HAVO gedaan, gevolgd door een MBO+ accountancy opleiding. In januari hoop ik mijn laatste tentamen te halen voor de opleiding HEAO bedrijfseconomie.

Horecadebuut?
In 1997 ben ik, onderaan de ladder, begonnen bij ’t Vosje.

Leermeester?
Van mijn huidige leermeester Peter Vos, eigenaar van ’t Vosje, leer ik veel over de commerciële kant van het runnen van een snackbar. De vroegere bedrijfsleider van ’t Vosje, Toon Martens, heeft me in het snackvak geïntroduceerd. Ik bedoel het echte werk, zoals perfect friet bakken.

Inspiratie?
Inspiratie haal ik uit mijn collega’s en klanten.

Droomgerecht?
Op snackgebied is dat zeker een frikadelspeciaal (met tomatenketchup) en satésaus. Een echte aanrader!

Horecakennis verbreden?
De Snackkoerier en Out-of-Home lees ik altijd. Ook ben ik nieuwsbriefabonnee van Zibb.nl/horeca. Daarnaast ga ik op bezoek bij collega’s om ‘rond te snuffelen’.

Meest begeerde werkplek?
Geen idee. Ik ben erg tevreden met op mijn huidige werkplek.

Ergernis?
Ik erger me aan mensen die denken dat werken bij een topcafetaria, hetzelfde is als werken bij een gewone cafetaria. Mensen snappen niet wat er komt kijken om een groot, goedlopend bedrijf, met 14 personeelsleden te runnen.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Het eerste hoogtepunt is dat ’t Vosje in 1997 Cafetaria van het Jaar werd. Maar het absolute hoogtepunt is de nummer 1 positie in de Cafetaria Top 100, 2004.

Zwakste punt?
Ik ben niet zo technisch.

Beste horecabeslissing?
Solliciteren bij ’t Vosje.

Waar heb je spijt van?
Dat ik dit jaar mijn tentamen niet heb gehaald, waardoor ik nu pas in januari kan afstuderen.

Allerliefste bezit?
Mijn tang om tijdens de spits alle snacks uit de pan te halen.

Welk misverstand bestaat er over jou?
Dat mijn collega’s van ‘t Vosje denken dat als ik niet aan werk ben, ik op het terras of in de kroeg zit.

Over tien jaar….
Ben ik nog volop aan het werk, maar of dat in de horeca is kan ik nog niet zeggen.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik…..
wat woon ik toch lekker dicht bij mijn werkplek. (Redactie: Roy woont zowat in dezelfde straat als waar eetpaleis ’t Vosje is gevestigd.)

Reageer op dit artikel