artikel

Sinaasappels in warme koffiesiroop

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:6 middelgrote sinaasappels200 gram suiker50 ml koud water1 dl kokend water1 dl versgezette sterke espressokoffie50 gram gehakte pistachenoten Bereidingswijze:Schil 1 sinaasappel dun en versnipper en bewaar de schil. Schil de andere sinaasappels, snijd ze overdwars in schijfjes en zet ze met een cocktailprikker weer in elkaar.Verwarm de suiker met het koude water […]

Ingrediënten voor 6 personen:
6 middelgrote sinaasappels
200 gram suiker
50 ml koud water
1 dl kokend water
1 dl versgezette sterke espressokoffie
50 gram gehakte pistachenoten

Bereidingswijze:
Schil 1 sinaasappel dun en versnipper en bewaar de schil. Schil de andere sinaasappels, snijd ze overdwars in schijfjes en zet ze met een cocktailprikker weer in elkaar.Verwarm de suiker met het koude water in een pan met dikke bodem tot de suiker is opgelost, kook in tot een goudkleurige siroop. Haal de pan van het vuur, giet voorzichtig het kokende water erbij. Zet de pan weer op het vuur tot de siroop is opgelost. Roer de koffie erdoor.Leg de sinaasappels en de stukjes schil in de pan met koffiesiroop en laat ze vijftien tot twintig minuten zachtjes koken; keer de sinaasappels eenmaal. Serveer de sinaasappels warm, bestrooid met gehakte pistachenoten.

Variaties: gebruik in plaats van sinaasappels roze grapefruit, zoete clementines of andere citrusvruchten.

Reageer op dit artikel