artikel

Aileen van Limbeek

Horeca

De Orangerie in ‘s-Hertogenbosch won afgelopen november de verkiezing: Beste Website van Nederland (evenementenlocaties). Het is een kroon op het mooie werk dat de Orangerie verrichtte afgelopen jaar. Zo mocht deze locatie o.a. het huwelijk van Ruud van Nistelrooy en Leontien Slaats verzorgen. De spil in de Orangerie, de vrouw die naast vele partijen uitvoert, ook vele partijen binnenhaalt is Aileen van Limbeek (24). Roger Schreurs, directeur van de Orangerie, meldde zijn succesvolle assistent aan voor deze rubriek. Hij noemde haar zijn Talent van het Jaar, maar op Zibb.nl/horeca is ze vanaf vandaag ons Talent van de Week.

Opleiding?
In Den Bosch heb ik de opleiding Facilitaire dienstverlening niveau 4 gevolgd.

Horecadebuut?
Als serveerster maakte ik mijn horecadebuut bij het inmiddels niet meer bestaande restaurant L’Orange te Den Bosch. Dit was in mijn stagetijd. Het is grappig om te zien dat de naam van het restaurant waar ik mijn debuut maakte zoveel overeenkomst heeft met de naam van het bedrijf waar ik nu werk, de Orangerie.

Leermeester?
Roger Schreurs. Ik vind het verbazingwekkend hoe hij op een informele wijze toch formeel omgaat met zijn klanten. Ook heb ik een groot respect voor het enorme relatienetwerk die hij opgebouwd heeft.

Inspiratie?
Ik haal mijn inspiratie uit de ambiance van de Orangerie. Het is een prachtige historische plek waar ik met liefde werk.

Droomgerecht?
Heb ik niet echt. Ik hou wel heel erg van Indonesich en Italiaans eten.

Ergernis op de werk?
Als mijn computer kuren vertoont kan ik zeer geirriteerd raken.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Op 10 juli 2004 heb ik de bruiloft van Ruud en Leontine van Nistelrooy mogen verzorgen. Een grote uitdaging, want aan een celebritybruiloft zitten toch een aantal aspecten die je bij een gewone bruiloft niet hebt. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging. Ik heb nog nooit een bruiloft georganiseerd waarbij de bezoekers polsbandjes droegen om aan te geven wie waar op welk moment mocht verblijven!

Iets over doen?
Mijn studie, ik was nogal lui en kon eigenlijk veel beter alsdat ik gepresteerd heb.

Zwakste punt?
Ik ben nogal eigenwijs. Maar wellicht is dit ook mijn sterkste punt. Ik geef niet snel op en bijt me echt vast in opdrachten. Sommige mensen zien dit als eigenwijs.

Misverstand over jou?
Toen ik in dienst trad bij de Orangerie zagen veel mensen mij als ‘een broekie’ die net van school kwam en haar punt wel even zou maken bij de Orangerie. Dit is inmiddels gelukkig niet meer zo.

Over tien jaar…..
heb ik mijn eigen evenementenlocatie.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik…..
voornamelijk dat ik nog had willen slapen. Ik ben niet echt een ochtendmens. Soms moet ik vroeg op om een evenement op te bouwen, dan moeten er echt liters koffie aan te pas komen. Gelukkig kun je in de evenementenbrache beter een avond/nachtmens zijn, en dat ben ik dus weer wel.

Reageer op dit artikel