artikel

Appel-pastinaak-wortelsoep

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 theelepel boter
  • 300 gram pastinaak
  • 300 gram wortel
  • 200 gram appel
  • 500 dl groentebouillon
  • 1 theelepel verse salie, fijngesneden
  • 1 theelepel verse peterselie, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pan en bak de pastinaak, wortel en appels. Goed roeren zodat ze aan alle kanten met boter worden bedekt. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken, totdat het vocht van de appels vrij is gekomen. Roer het mengsel regelmatig door.

Voeg bouillon, salie, peterselie, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het mengsel zo’n 30 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is. Maak het mengsel met de staafmixer glad en dien het op.

Reageer op dit artikel