artikel

Asperges met snoekbaars en jenever

Horeca

Ingrediënten (4 couverts) 400 g asperges 4 Snoekbaarsfilets van 250 g elk peper, zout mosterd 50 g boter 100 g paneermeel bieslook nootmuskaat 4 dl visbouillon 2 dl jenever cayennepeper saffraan gerookte Ardenner ham BereidingKook de asperges beetgaar in gezouten water. Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een […]

Ingrediënten (4 couverts)

 • 400 g asperges
 • 4 Snoekbaarsfilets van 250 g elk
 • peper, zout
 • mosterd
 • 50 g boter
 • 100 g paneermeel
 • bieslook
 • nootmuskaat
 • 4 dl visbouillon
 • 2 dl jenever
 • cayennepeper
 • saffraan
 • gerookte Ardenner ham

Bereiding
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een koffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot. Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visbouillon en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden C in de oven.

Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan. Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets. Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardenner ham.