artikel

Boekweitblini’s met kokossoufflé, zure tamarindesaus en mangocompôte

Horeca

Ingrediënten beslagBoekweitmeel 400gBloem 200gGist 14gLauw water 500 mlKokosmelk 600gGeklaarde boter 50gEi 4 stuksZout 2 theelepelsSuiker 100g Ingrediënten kKokosvullingKokosmelk 100gMelk 100gEierdooiers 3 stuksPalmsuiker 25gWitte basterdsuiker 25gPiña Colada 2 eetlepelsKardemon ¼ theelepelFoelie ¼ theelepelNootmuskaat ¼ theelepelEiwit 6 stuksPoedersuiker 100gBloem 20g Ingrediënten mangocompôteMango 400gPalmsuiker 200gVanillestokje 1 stokjeWater 200 mlCampari 2 eetlepels Ingrediënten tamarindesausTamarinde 200gPalmsuiker 200gWater 150 ml Bereiding: […]

Ingrediënten beslag
Boekweitmeel 400g
Bloem 200g
Gist 14g
Lauw water 500 ml
Kokosmelk 600g
Geklaarde boter 50g
Ei 4 stuks
Zout 2 theelepels
Suiker 100g

Ingrediënten kKokosvulling
Kokosmelk 100g
Melk 100g
Eierdooiers 3 stuks
Palmsuiker 25g
Witte basterdsuiker 25g
Piña Colada 2 eetlepels
Kardemon ¼ theelepel
Foelie ¼ theelepel
Nootmuskaat ¼ theelepel
Eiwit 6 stuks
Poedersuiker 100g
Bloem 20g

Ingrediënten mangocompôte
Mango 400g
Palmsuiker 200g
Vanillestokje 1 stokje
Water 200 ml
Campari 2 eetlepels

Ingrediënten tamarindesaus
Tamarinde 200g
Palmsuiker 200g
Water 150 ml

Bereiding:
Neem de helft van het boekweitmeel en het meel, de gist, het lauwe water en meng het met elkaar en laat het een half uur rijzen. Verwarm de kokosmelk tot het bijna gaat koken en voeg dit toe aan het overgebleven boekweitmeel, vermeng het en laat het afkoelen.

Meng de twee degen, laat het een paar minuutjes rusten en voeg de eieren, het zout, de suiker en de geklaarde boter toe. Laat dit weer een paar minuutjes rusten. Doe een beetje olie in een bakpan en gebruik een kleine lepel om het deeg lepel voor lepel in de pan te scheppen.
Druk het lichtjes plat tot kleine ronde koekjes, keer ze om en bak de andere kant, schep ze uit de pan als ze goudgeel zijn.

Tamarindesaus:
Kook de palmsuiker tot het oranje kleurt, kook samen met het water, voeg detamarinde toe en kook in tot het een beetje dik is. Zeef het en laat hetafkoelen.

Leg twee blini’s midden op een bord, doe een beetje saus langs de kant enschep een lepel mangocompote er bovenop.

Kokosvulling: Breng de kokosmelk, de melk en de palmsuiker tot het bijna gaat koken en haal het van het vuur. Meng de eierdooiers, de basterdsuiker, de bloem en de specerijen gelijkmatig door elkaar en voeg dit toe aan de kokosmelk. Plaats het weer op het vuur en kook dit tot een dikke pasta. Klop het eiwit dik, voeg de poedersuiker toe en sla het stijf. Neem een derde deel en schep dit zacht door de eigeelpasta, voeg dit toe aan de rest van het eiwit en sla voorzichtig tot een romige pasta.

Gebruik een soeplepel om de room te verdelen op de koekjes. Doe ze in een voorverwarmde oven van 225 °C en bak ze 2 à 3 minuten (het kan ook in de magnetron, op 800 W, reken per 10 koekjes op ongeveer 45 seconden). Neem een ander koekje als deksel op het roombakje.

Mangocompôte:
Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in kleine stukjes. Kook de palmsuiker en het water tot het lichtdonker wordt en giet dit bij de mangostukjes.

Snijd het vanillestokje open, voeg de pitjes toe en kook gezamenlijk tot een gelei, voeg als laatste de Campari toe en meng het door elkaar.

Cognacadvies (nagerecht)
Club de Rémy Martin ‘Fine Champagne Cognac’ (chilled)
Maxxium Nederland

Reageer op dit artikel