artikel

Botervis boemboe Bartke

Horeca

Ingrediënten 4 moten botervis 2 grote uien 2 tenen knoflook stukje gemberwortel stukje verse laos 1 theelepel koenjit 1 theelepel sambal 4 djoeroek poeroet blaadjes klein scheutje Thaise vissaus klein blikje santen BereidingDe uien fijnsnijden en in wat olie zachtjes fruiten. Meteen de koenjit en de sambal toevoegen en alles mengen. Dan de geraspte gember […]

Ingrediënten

  • 4 moten botervis
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • stukje gemberwortel
  • stukje verse laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel sambal
  • 4 djoeroek poeroet blaadjes
  • klein scheutje Thaise vissaus
  • klein blikje santen

Bereiding
De uien fijnsnijden en in wat olie zachtjes fruiten. Meteen de koenjit en de sambal toevoegen en alles mengen. Dan de geraspte gember en laos en de in stukjes gesneden knoflook toevoegen. Laat dit ± 5 minuten sudderen en voeg dan een klein scheutje vissaus toe. Voeg de djoeroek poeroetblaadjes en de santen toe en doorroer het geheel nog eens goed.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de helft van de boemboe in een platte ovenschaal, leg hierin de vismoten en bedek deze met de rest van de boemboe. De vis in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten laten garen en eventueel halverwege keren.

Reageer op dit artikel