artikel

Botervis met prei-pestosaus

Horeca

Ingrediënten 4 moten botervis 1,5 cm dik zout en versgemalen peper 2 preien (alleen het witte en lichtgroene deel) 1 dl visfumet 0,5 dl witte wijn 2 dl crème fraîche (desgewenst halfvol) 2 eetl pesto 2 eetl olie BereidingHalveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes. Breng de fumet met […]

Ingrediënten

  • 4 moten botervis 1,5 cm dik
  • zout en versgemalen peper
  • 2 preien (alleen het witte en lichtgroene deel)
  • 1 dl visfumet
  • 0,5 dl witte wijn
  • 2 dl crème fraîche (desgewenst halfvol)
  • 2 eetl pesto
  • 2 eetl olie

Bereiding
Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes. Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca. de helft inkoken. Voeg de prei toe en laat die onder af en toe roeren zacht een paar minuten koken. Roer dan de crème fraîche en de pesto erdoor en laat de saus zachtjes 8 min. pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ca. 2 min. per kant lichtbruin en gaar. Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop.

Bronvermelding sausrecept: ‘Smullen van vis’ (Zuivelbureau)

Reageer op dit artikel