artikel

Empanada’s (basisrecept)

Horeca

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 200 gram boter
  • 550 gram bloem
  • zout
  • 1 losgeklopt eiwit
  • frituurolie of frituurvet
  • deegpers

Bereidingswijze:
Smelt de boter. Zeef boven een kom de bloem en 2 theelepels zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk de gesmolten boter daarin. Voeg scheutje voor scheutje circa 1 dl. lauw water toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog water toe als het deeg te droog is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten.

Maak intussen een vulling. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 gelijke stukken. Vorm hiervan 12 balletjes. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol de balletjes uit tot dunne cirkels ter grootte van de deegpers. Leg een deeglapje op de deegpers. Doe twee volle eetlepels vulling in het midden van de cirkel in de uitsparing van de deegpers. Bestrijk de randen met eiwit. Klap de pers dicht en druk hem stevig aan. Haal de empanada voorzichtig uit de pers. Maak op dezelfde wijze nog 11 empanada’s.

Verhit de frituurolie of frituurvet tot er witte damp ontstaat (175 graden Celcius). Bekleed een vergiet met keukenpapier. Frituur de empanada in circa 3 minuten goudbruin en laat ze in de vergiet uitdruipen.

Reageer op dit artikel