artikel

Exotische schelvisschotel met Filippijnse groenten

Horeca

600 g schelvisfilet 2 eetlepels citroensap 1 courgette 2 struikjes broccoli (ca. 300 g) 1 meiraap ca. 300 g bataat (zoete aardappel) 1 groene Spaanse peper 4 sliertsjalotten of voorjaarsuien 1 teentje knoflook stukje gemberwortel 2 eetlepels zonnebloemolie 3 dl vis- of kippenbouillon (van tablet mag) 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus zout, zwarte peper 2 […]

 • 600 g schelvisfilet
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 courgette
 • 2 struikjes broccoli (ca. 300 g)
 • 1 meiraap
 • ca. 300 g bataat (zoete aardappel)
 • 1 groene Spaanse peper
 • 4 sliertsjalotten of voorjaarsuien
 • 1 teentje knoflook
 • stukje gemberwortel
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 3 dl vis- of kippenbouillon (van tablet mag)
 • 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
 • zout, zwarte peper
 • 2 theelepels aardappelmeel
 • 300 g guaves (blik)

Snijd de visfilets in middelgrote, ongeveer gelijke stukken en bedruppel deze met citroensap. Was de courgette, broccoli en meiraap en snij de groenten respectievelijk in plakjes, roosjes en reepjes. Schil de bataat en snijd hem in blokjes. Snij het gewassen pepertje open, verwijder het zaad en hak het daarna fijn.

Maak de sliertsjalotten schoon; snijd het groen in stukjes en het wit in ringetjes. Pel de teen knoflook en knijp hem uit boven het wit van de sjalotten. Schil de gember en rasp ca. 1 eetlepel. Verhit de olie in een wok en bak de stukken vis snel om en om tot ze wit worden. Schep de stukken vis uit de pan en leg ze even apart.

Bak in dezelfde olie het wit van de sjalotten goudgeel en zacht. Voeg dan de gember en de gesneden groenten toe en roerbak alles 2 minuten op hoog vuur. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de vis weer toe.

Dek de wok af en laat de inhoud ca. 10 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout. Maak het aardappelmeel aan met wat bouillon uit de wok. Schuif de vis en groenten aan een kant en bind het stoofvocht al roerende met het aangemaakte aardappelmeel. Schep alles nog even om.Doe de inhoud van de wok over in een warme schaal.
Bestrooi hem met het bewaarde sjalottengroen en garneer met de uitgelekte guaves.

Reageer op dit artikel