artikel

Gebakken aubergines met yoghurt

Horeca

Ingrediënten:

 • 3 aubergines
 • zout
 • olie
 • 2 teentjes knoflook uit de knijper
 • 3 dl yoghurt
 • gedroogde, geplette munt ter garnering
 • Bereidingswijze:
  Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Besprenkel deze met zout en laat ze ongeveer een half uur in een vergiet liggen om het bitter sap weg te laten lopen. Spel de plakken aubergine dan af met koud water en dep ze droog.

  Bak de plakken een paar minuten in hete olie tot beide kanten lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe en laat dit geheel nog eens twee minuten bakken tot de aubergine goudbruin is. Haal de plakken en de knoflook uit de pan, en laat ze op keukenpapaier uitdruipen en vervolgens afkoelen.

  Breng de yoghurt op smaak met zout. Leg afwisselend laagje aubergine en een laagje yoghurt in een schaal, begin en eindig met een laagje yoghurt. Garneer het geheel met gedroogde geplette munt.

  Reageer op dit artikel