artikel

Gebakken koolvis met zoetzure tomatensaus

Horeca

Ingrediënten 600 g koolvisfilets 2 teentjes knoflook ca. 4 eetlepels bloem zout, peper 25 g boter 2 eetlepels olijfolie 100 g kleine zoetzure zilveruitjes 1½ dl curryketchup 2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook BereidingPel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets met […]

Ingrediënten

  • 600 g koolvisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • ca. 4 eetlepels bloem
  • zout, peper
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g kleine zoetzure zilveruitjes
  • 1½ dl curryketchup
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook

Bereiding
Pel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets met de bloem, wat zout en peper. Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de koolvisfilets in het hete vet bruin en gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis). Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.

Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm. Voeg de curryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar. Schep de saus over de vis.
Lekker met maïskorrels en aardappelkroketjes.

Reageer op dit artikel