artikel

Gebraiseerde Heek/Roodbaars met lotus in kruidige zoete sojasaus

Horeca

Ingrediënten: Heek/Roodbaars 500gVerse kleine gember 1 stukLenteui 2 stuksZout ½ theelepelSojasaus (Amoy) 2 eetlepelsSuiker 2 eetlepelsAzijn 1 eetlepelKookwijn 3 eetlepelsWorchestersaus ½ eetlepelSteranijs 2 stuksKaneelpijpje 1 stukKippenbouillon 250 mlLotuswortel 300gSinaasappelsap 200 mlBouillon 50 mlAzijn 30 mlArachideolie (Levo) Bereiding: Snij de gember in 6 plakken, de lenteui in stukken en snij de vis in grote stukken. Marineer […]

Ingrediënten:
Heek/Roodbaars 500g
Verse kleine gember 1 stuk
Lenteui 2 stuks
Zout ½ theelepel
Sojasaus (Amoy) 2 eetlepels
Suiker 2 eetlepels
Azijn 1 eetlepel
Kookwijn 3 eetlepels
Worchestersaus ½ eetlepel
Steranijs 2 stuks
Kaneelpijpje 1 stuk
Kippenbouillon 250 ml
Lotuswortel 300g
Sinaasappelsap 200 ml
Bouillon 50 ml
Azijn 30 ml
Arachideolie (Levo)

Bereiding:
Snij de gember in 6 plakken, de lenteui in stukken en snij de vis in grote stukken. Marineer met zout, 1 eetlepel kookwijn, 3 plakken gember en 1 lenteui en laat dit een half uur staan.

Bak de vis krokant en laat deze uitlekken tot hij droog is. Bak in een beetje olie de overige gember, lenteui, anijs en kaneel. Voeg de bouillon, de vis en de overige ingrediënten toe. Zet het vuur hoog en kook in tot de saus aan de vis blijft kleven.

Laat afkoelen en serveer de vis inkleine stukjes.
Ontvel de lotuswortel en snij hem in schijven van 0,25 cm dik, pocheer en laat hem uitlekken. Laat hem in de sinaasappelsap, suiker, azijn een nacht marineren. (eventueel foto)

Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Tokay Pinot Gris 2002, E.Boeckel, Elzas, Frankrijk
VinoVia, Paul Zinck Tokay Pinot Gris Prestige 2001, Elzas, Frankrijk

Reageer op dit artikel