artikel

Gefrituurde kokosmelkrol met pandan- en kokosmelksaus

Horeca

Ingrediënten: Melk 500 mlKokosmelk 500 mlLoempiavel 1 pakSuiker 200gMaïsmeel 50gPandanconcentraat 2 druppels IngrediëntenkKokosmelksausKokosmelk 500 mlPati crem 500 mlVanille-essence 25 mlPandanconcentraat 2 druppelsEigeel 4 dooiersSuiker 150g Bereiding: Breng de melk, de kokosmelk en de suiker in een aluminiumpan aan de kook. Bind het met het maïsmeel. Doe, als het goed dik is geworden, de helft in […]

Ingrediënten:
Melk 500 ml
Kokosmelk 500 ml
Loempiavel 1 pak
Suiker 200g
Maïsmeel 50g
Pandanconcentraat 2 druppels

IngrediëntenkKokosmelksaus
Kokosmelk 500 ml
Pati crem 500 ml
Vanille-essence 25 ml
Pandanconcentraat 2 druppels
Eigeel 4 dooiers
Suiker 150g

Bereiding:
Breng de melk, de kokosmelk en de suiker in een aluminiumpan aan de kook. Bind het met het maïsmeel. Doe, als het goed dik is geworden, de helft in een platte bak om af te laten koelen en stijf te laten worden. Voeg aan de andere helft 2 druppels pandanconcentraat toe om het groen te kleuren en laat ook dit afkoelen en opstijven. Plaats in de koelkast.

Snij de stijf geworden melk in lange repen. Rol ze in een loempiavel en frituur dit in de olie goudbruin. Snij ze open en plaats ze op een bord en overgiet dit met de twee soorten gekleurde saus.

Kokosmelksaus:

Verhit de kokosmelk, pati crem, vanille-essence en suiker tot 90oC. Voeg het eigeel toe en roer tot een egale massa. Haal het van het vuur en verdeel de saus in twee porties.
Doe in één portie pandanconcentraat om het groen te kleuren.

Cognacadvies (nagerecht)
Rémy Martin V.S.O.P ‘Fine Champagne Cognac’ (frozen)
Maxxium Nederland

Reageer op dit artikel