artikel

Gepocheerde snoekbaars met courgette

Horeca

Ingrediënten (4 couverts) Court-bouillon 2 liter water 1 pond graten van witvis sap van 2 citroenen of 2 eetlepels witte azijn 1 dl. droge witte wijn ½ ui ½ wortel ½ prei 10 peterseliestelen peperkorrels 200 g snoekbaarsfilet p.p. ½ courgette peper uit de molen en zout olijfolie Bereiding Was de graten. Snijd de groenten […]

Ingrediënten (4 couverts)

  Court-bouillon

 • 2 liter water
 • 1 pond graten van witvis
 • sap van 2 citroenen of 2 eetlepels witte azijn
 • 1 dl. droge witte wijn
 • ½ ui
 • ½ wortel
 • ½ prei
 • 10 peterseliestelen
 • peperkorrels
 • 200 g snoekbaarsfilet p.p.
 • ½ courgette
 • peper uit de molen en zout
 • olijfolie

Bereiding
Was de graten. Snijd de groenten in grove stukken. Meng alles doorelkaar en breng aan de kook. Laat het vervolgens op een laag vuur 30 minuten trekken. Zeef alles door een doek.

Breng wat bouillon aan de kook en pocheer hierin op een laag vuur de snoekbaars. Snijd de schil dik van de courgette af, zodat alleen het middelste deel van de courgette (de zaadjes) overblijft. Snijd van de schil een grove julienne en bak deze in wat hete olijfolie. Breng op smaak met grof gemalen peper en zout. Serveer de snoekbaars op de gebakken courgette.
Serveer er een witte wijnsaus (beurre blanc) bij.

Reageer op dit artikel