artikel

Geroosterde lamsrack met morillessaus

Horeca

Ingrediënten: Lamsracks 700gPeterselie 2 stengelsBosui 1 stengelKoriander 1 stengelSjalot 2 stuksKnoflook 4 tenenBasilicum 1 stengelGroene peperkorrels (gekneusd) ½ theelepelMorilles 8 stuks(geweekt in 100 ml water, zeven en bewaar vochtvoor saus) Zout 1 theelepelGember (fijn gehakt) ½ eetlepelAardappelSugarsnapsHam Ingrediënten morillessausMorillesvocht 50 mlSjalot 1 stukGember 20gKnoflook 20gGroene peperkorrels 1 theelepelRunderfond 250 ml Bereiding: Marineer de lamsrack met […]

Ingrediënten:
Lamsracks 700g
Peterselie 2 stengels
Bosui 1 stengel
Koriander 1 stengel
Sjalot 2 stuks
Knoflook 4 tenen
Basilicum 1 stengel
Groene peperkorrels (gekneusd) ½ theelepel
Morilles 8 stuks
(geweekt in 100 ml water, zeven en bewaar vocht
voor saus)
Zout 1 theelepel
Gember (fijn gehakt) ½ eetlepel
Aardappel
Sugarsnaps
Ham

Ingrediënten morillessaus
Morillesvocht 50 ml
Sjalot 1 stuk
Gember 20g
Knoflook 20g
Groene peperkorrels 1 theelepel
Runderfond 250 ml

Bereiding:

Marineer de lamsrack met zout, peper, sjalotten, knoflook, basilicum, peterselie, bosui, koriander en gember. Doe de lamsrack in een oven van 250 °C voor 5 minuten en laat 10 minuten doorgaren in folie.

Schaaf de aardappel in dunne plakken en omwikkel ze met de ham en frituur het krokant. Blancheer de sugarsnaps en verwarm de morilles. Schik de lamsracks erbij.
Giet de saus naast het vlees.

Eventueel fotoMorillessaus:
Bak de sjalot, gember en knoflook geurig en voeg de runderfond en de groene peper toe. Voeg het morillesvocht toe. Laat het 30 minuten op een laag pitje staan.

Reageer op dit artikel