artikel

Gestoomde kabeljauw in sojasaus met spinazie

Horeca

Ingrediënten: Kabeljauw 500gVerse spinazieWitte rijstGemberBosuiZout en peperZonnebloemolie (Levo) Maïzena 1 eetlepelEiwit ½ eetlepelSojasaus 6 eetlepels Bereiding: Snij de peper, gember en bosui in dunne sliertjes. Snij de kabeljauw in stukken. Marineer met een beetje peper, zout, eiwit en maïzena. Laat ze een kwartier rusten. Stoom ze daarna 5-6 minuten in een stoompan. Verhit tegelijkertijd de […]

Ingrediënten:
Kabeljauw 500g
Verse spinazie
Witte rijst
Gember
Bosui
Zout en peper
Zonnebloemolie (Levo)
Maïzena 1 eetlepel
Eiwit ½ eetlepel
Sojasaus 6 eetlepels

Bereiding:
Snij de peper, gember en bosui in dunne sliertjes. Snij de kabeljauw in stukken. Marineer met een beetje peper, zout, eiwit en maïzena. Laat ze een kwartier rusten. Stoom ze daarna 5-6 minuten in een stoompan. Verhit tegelijkertijd de zonnebloemolie. Pocheer de spinazie en laat uitlekken.

Verdeel de stukken vis over de borden en begiet met een beetje sojasaus. Begiet de gember, peper en bosui met ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie. Plaats naast dit ook de spinazie en rijstnaast de vis.

Sojasaus:
(vissaus 50 ml, sojasaus (Amoy) 150 ml
visbouillon 100 ml, kookwijn 25 ml en suiker 1 eetlepel)

Reageer op dit artikel