artikel

Groentetoren met zoetzure licht gepocheerde groenten

Horeca

Ingrediënten: Natuurazijn 400 mlSuiker 150 gZout 3 theelepelsAgar agar 10 gWinterpeen 1 stukGele paprika 2 stuksCourgette 1 stukKomkommer ¼ stukRode ui halveRode peper 1 stukKoriander 1 stengelGeroosterd sesamzaadBereiding: Gril de paprika op een hoog vuur, verwijder het geblakerde vel. Laat hem afkoelen in een bak. Schaaf de winterpeen en de courgette in gelijke dikke plakken. […]

Ingrediënten:
Natuurazijn 400 ml
Suiker 150 g
Zout 3 theelepels
Agar agar 10 g
Winterpeen 1 stuk
Gele paprika 2 stuks
Courgette 1 stuk
Komkommer ¼ stuk
Rode ui halve
Rode peper 1 stuk
Koriander 1 stengel
Geroosterd sesamzaad
Bereiding:
Gril de paprika op een hoog vuur, verwijder het geblakerde vel. Laat hem afkoelen in een bak. Schaaf de winterpeen en de courgette in gelijke dikke plakken. Snijd de paprika in plakkenen doe de groenten in een bak. Kook azijn, suiker en zout, totdat de suiker smelt en giet dit in de bak met degroenten. Zet het koud weg en laat het een nacht trekken in de koelkast.

Schik de groenten met laagjes in een terrinebakje en kook het vocht met agar agar en giet deze ook in het terrinebakje. Laat het in de koelkast opstijven en snijd voor gebruik de terrine in blokjes, als een torentje. Garneer met kleine blokjes komkommer, rode uien, verse rode pepers en een blaadje koriander.
Strooi er een beetje geroosterd sesamzaad overheen en dien direct op.

Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Castello della Sala Chardonnay 2003, Antinori, Umbrië, ItaliëVinoVia, Paul Zinck Tokay Pinot Gris Prestige 2001, Elzas, Frankrijk

Reageer op dit artikel