artikel

Koolvis gestoofd met appelcider

Horeca

Ingrediënten (4 couverts) 600 g koolvisfilets 50 g boter zout, peper 1 dl appelcider 1 ui 1 zure appel 1 theelepel suiker 1/2 theelepel gedroogde oregano Allesbinder 2 eetlepels fijngehakte peterselie 4 eetlepels koffieroom BereidingWas de koolvisfilets onder de koude kraan en laat de filets op een vergiet even uitlekken. Smelt 25 g boter; laat […]

Ingrediënten (4 couverts)

 • 600 g koolvisfilets
 • 50 g boter
 • zout, peper
 • 1 dl appelcider
 • 1 ui
 • 1 zure appel
 • 1 theelepel suiker
 • 1/2 theelepel gedroogde oregano
 • Allesbinder
 • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
 • 4 eetlepels koffieroom

Bereiding
Was de koolvisfilets onder de koude kraan en laat de filets op een vergiet even uitlekken. Smelt 25 g boter; laat niet bruin worden. Leg de koolvisfilets in de pan, strooi er een snufje zout en een snufje peper over en schenk de cider erbij. Breng het vocht tegen de kook aan, leg het deksel op de pan en stoof de vis op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de stukjes appel met de gesnipperde ui, de suiker en de oregano op een hoog vuur lichtbruin. Schenk het stoofvocht van de vis bij de ui in de koekenpan en laat het mengsel 2 minuten koken.

Bind de saus met 1 tot 2 eetlepels Allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de koffieroom en de peterselie erdoor. Leg de vis op warme borden en schep de saus erover.
Garneer de borden met partjes appel en een toefje peterselie.

Reageer op dit artikel