artikel

Koolvis in whiskysaus

Horeca

Ingrediënten (4 couverts) 4 koolvisfilets à 150 g 4 dl visbouillon 2 el whisky 1 el port klein worteltje 50 g gepelde garnalen 1 prei 1 stengel bleekselderij 10 g margarine 1 theel tomatenketchup ¼ l crème fraiche BereidingBreng in een pan 4 dl visbouillon samen met 2 eetlepels whisky en 1 eetlepel port tegen […]

Ingrediënten (4 couverts)

 • 4 koolvisfilets à 150 g
 • 4 dl visbouillon
 • 2 el whisky
 • 1 el port
 • klein worteltje
 • 50 g gepelde garnalen
 • 1 prei
 • 1 stengel bleekselderij
 • 10 g margarine
 • 1 theel tomatenketchup
 • ¼ l crème fraiche

Bereiding
Breng in een pan 4 dl visbouillon samen met 2 eetlepels whisky en 1 eetlepel port tegen de kook aan. Leg er de koolvisfilets in en pocheer de vis in ca. 6 minuten gaar. Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat deze even uitlekken. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm op een pan heet water.

Laat het pocheervocht op een matig vuur inkoken tot de helft overblijft. Snijd intussen het worteltje, 5 cm van het wit van de prei en 5 cm van de bleekselderij klein, tot op een totaal van ca. 100 g groente.
Bak deze groente op een laag vuur in ca. 5 minuten bijna gaar. Voeg dit toe aan 2 dl pocheervocht, samen met de tomatenketchup en de crème fraiche. Laat het mengsel ca. 2 minuten zacht koken.
Meng de garnalen door de saus en giet over de vis. Direct serveren.

Reageer op dit artikel