artikel

Koolvisschotel met knolselderij-zuurkoolpuree

Horeca

Ingrediënten 600 g koolvisfilet 500 g zuurkool 2 kleine selderijknollen zout, peper 2 kleine uien 4 teentjes knoflook 60 g boter 4 eetlepels zure room 1/2 dl witte wijn 100 g geraspte belegen kaas BereidingVerwarm de oven voor op 220 C. Kook de zuurkool in een laagje koud water in ca. 30 minuten gaar. Afgieten […]

Ingrediënten

  • 600 g koolvisfilet
  • 500 g zuurkool
  • 2 kleine selderijknollen
  • zout, peper
  • 2 kleine uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 60 g boter
  • 4 eetlepels zure room
  • 1/2 dl witte wijn
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de zuurkool in een laagje koud water in ca. 30 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken.Schil de selderijknollen, snijd ze in blokjes en kook ze in een laagje water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Snipper de uien en de knoflook en bak ze in 30 g boter gedurende 10 minuten op een laag vuur.

Roer de zuurkool met de uien en de zure room door de knolselderijpuree. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de wijn met de rest van de boter aan de kook en giet het geheel in een ruime ovenvaste schaal. Leg de visfilets in het vocht in de schaal. Dek de vis af met de puree en strooi de kaas erover.

Ovenbereiding

Laat de vis in de oven in 20-30 minuten gaar worden (bereidingstijd is afhankelijk van de temperatuur van de puree). Om de kaas bruin te laten worden, kan de schotel op het laatst even onder de hete grill geplaatst worden.

Magnetronbereiding
Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de vis met de puree, maar zonder de kaas in 10 tot 15 minuten afgedekt op half vermogen gaar worden (bereidingstijd is afhankelijk van de temperatuur van de puree).
Strooi de kaas erover en laat deze in een minuut op half vermogen smelten. Om de kaas bruin te laten worden, kan de schotel op het laatst even onder de hete grill geplaatst worden.

Reageer op dit artikel