artikel

Lamsspiesje met een zoete sojasaus

Horeca

Ingrediënten:Lamsvlees 500gVerse gember 1 theelepelKnoflook 2 theelepelsSjalotten 2 eetlepelsKerriepoeder 1 eetlepelRode peperpoeder ½ eetlepelZout 1 theelepelSojasaus (Amoy) 1 eetlepelHoning 1 eetlepelKetjap manis 100 mlOlijfolie 200 mlGembersiroop 25 mlCitroensap 1 eetlepelGroene Turkse paprikaZilveruitjesZoete aardappel Bereiding: Maak een saus van de ketjap manis, gembersiroop, citroensap en de olijfolie. Snidj het lamsvlees in kleine stukjes en marineer met […]

Ingrediënten:
Lamsvlees 500g
Verse gember 1 theelepel
Knoflook 2 theelepels
Sjalotten 2 eetlepels
Kerriepoeder 1 eetlepel
Rode peperpoeder ½ eetlepel
Zout 1 theelepel
Sojasaus (Amoy) 1 eetlepe
lHoning 1 eetlepel
Ketjap manis 100 ml
Olijfolie 200 ml
Gembersiroop 25 ml
Citroensap 1 eetlepel
Groene Turkse paprika
Zilveruitjes
Zoete aardappel

Bereiding:
Maak een saus van de ketjap manis, gembersiroop, citroensap en de olijfolie. Snidj het lamsvlees in kleine stukjes en marineer met zout, gember, knoflook, sjalotten, honing, kerriepoeder en rode peperpoeder. Spies het vlees en rooster het.

Frituur de Turkse paprika en snij deze in stukjes. Frituur de zilverui tot deze kleurt en kook hem in sojasaus en bouillon tot hij zacht is. Snij de zoete aardappel in de keukenmachine in zeer dunne plakjes en frituur op een laag pitje. (eventueel foto)

Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Tormaresca Chardonnay I.G.T 2002, Puglia, Italië
VinoVia, La Baume Syrah Rosé 2003, Languedoc, Frankrijk

Reageer op dit artikel