artikel

Lichtgebonden vissoep van Tante Song

Horeca

Ingrediënten: Verse roodbaars 200gGedroogde winterpaddestoelen 15gWinter bamboescheuten 50gVerse gember 1 klein stukjeLentelui 2 stengelsHam 1 kleine plakEigeel 2 stuksVisbouillon 600 mlZout ½ theelepelSojasaus (Amoy) 4 eetlepelsKookwijn 2½ eetlepelAzijn 2 eetlepelsPeper 1 theelepelMaïzenaOlie (Grenada Gold Class A van Levo) Bereiding: Snij de bamboescheuten in reepjes en laat deze na het pocheren uitlekken. Week de paddestoelen, was […]

Ingrediënten:
Verse roodbaars 200g
Gedroogde winterpaddestoelen 15g
Winter bamboescheuten 50g
Verse gember 1 klein stukje
Lentelui 2 stengels
Ham 1 kleine plak
Eigeel 2 stuks
Visbouillon 600 ml
Zout ½ theelepel
Sojasaus (Amoy) 4 eetlepels
Kookwijn 2½ eetlepel
Azijn 2 eetlepels
Peper 1 theelepel
Maïzena
Olie (Grenada Gold Class A van Levo)

Bereiding:
Snij de bamboescheuten in reepjes en laat deze na het pocheren uitlekken. Week de paddestoelen, was ze schoon en snij ze in reepjes. Snijd de vis in stukken en marineer ze kort in zout, ½ eetlepel kookwijn, gember en lenteui.

Stoom ongeveer 6 minuten en bewaar het stoomvocht. Verwijder de graten en het vel, nadat het los is gekomen, en doe de vis in het stoomvocht.

Fruit in weinig olie de lenteui, giet vervolgens de bouillon en 2 eetlepels kookwijn erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de lenteui eruit, voeg de vis toe met het stoomvocht, de paddestoelen, de bamboescheut en de smaakmakers en breng het geheel weer aan de kook.

Neem de opgeloste maïzena en bind de soep een beetje, voeg het geklutste eigeel toe en roer het gelijkmatig door.
Verdeel de soep in soepkommen. Strooi er fijngesneden ham, lenteui en gember over.

Reageer op dit artikel