artikel

Roerbakgroenten met miso

Horeca

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel witte misopasta
 • 1 eetlepel witte olie
 • 1 theelepel shichimi togarashi
 • 160 gram boontjes of kouseband
 • 1 spaans pepertje, fijngesneden
 • 1 wortel dun gesneden
 • gekookte rijst voor 2 personen
 • Handvol grof gesneden koriander
 • 1 eetlepel olie
 • 1-2 teentjes knoflook, geperst
 • 2 theelepels bloem

Bereidingswijze:
Kook de wortel en boontjes tot beetgaar, ca. 5 minuten. Zet weg in ijswater. Los de bloem op in een beetje water. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook een paar seconden. Voeg de groenten en spaanse peper toe en zet het vuur hoger. Meng chili olie, miso en shichimi met 250 ml heet water. Voeg dit toe aan de groenten en breng het mengsel aan de kook. Roer het bloemmengsel erdoor en serveer met rijst. Garneer het gerecht af met koriander.

Reageer op dit artikel