artikel

Runderbouillon met ossenhaas

Horeca

Ingrediënten: Ossenstaart 500gKlapstuk 750gWater 1.250 mlSjalot 3 stuksRettich 150gWortel (kleine) 1 stukAnijssterren 1 stukKruidnagel 2 stuksKaneelpijpjes 1 stukZout 1½ eetlepelSuiker ½ eetlepel Garnering:BasilicumKorianderTaugéBosuiDun gesneden ribeye Bereiding:Pocheer de ossenstaart en het klapstuk in een pan met water, breng het aan de kook en spoel het vlees schoon met koud water. Doe het vlees in een pan […]

Ingrediënten:
Ossenstaart 500g
Klapstuk 750g
Water 1.250 ml
Sjalot 3 stuks
Rettich 150g
Wortel (kleine) 1 stuk
Anijssterren 1 stuk
Kruidnagel 2 stuks
Kaneelpijpjes 1 stuk
Zout 1½ eetlepel
Suiker ½ eetlepel

Garnering:
Basilicum
Koriander
Taugé
Bosui
Dun gesneden ribeye

Bereiding:
Pocheer de ossenstaart en het klapstuk in een pan met water, breng het aan de kook en spoel het vlees schoon met koud water. Doe het vlees in een pan met water envoeg sjalotten, rettich, wortel, anijssterren, kruidnagel en de kaneelpijpjes toe. Breng het aan de kooken zet het vuur laag.

Laat daarna 8 tot 10uur sudderen. Verwijder de vaste ingrediënten en breng de bouillon op smaak met zout ensuiker.
Doe de garnering in een kom en giet debouillon erover, dien op met een beetjegesneden bosui.