artikel

Schelvis in rode wijnsaus

Horeca

Ingrediënten 300 gram schelvisfilets citroensap zout, peper boter 1 laurierblad 2 à 3 kruidnagelen rode wijn (vol, bv. Rioja) 2 à 3 theelepels allesbinder 2 à 3 eetlepels slagroom 1 mespunt suiker 1 eetlepel fijngehakte peterselie BereidingSpoel de visfilets af onder koud stromend water en droog ze met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel […]

Ingrediënten

 • 300 gram schelvisfilets
 • citroensap
 • zout, peper
 • boter
 • 1 laurierblad
 • 2 à 3 kruidnagelen
 • rode wijn (vol, bv. Rioja)
 • 2 à 3 theelepels allesbinder
 • 2 à 3 eetlepels slagroom
 • 1 mespunt suiker
 • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiding
Spoel de visfilets af onder koud stromend water en droog ze met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal. Leg de filets erin. Schik er het laurierblad en de kruidnagelen tussen.

Schenk er zoveel rode wijn bij tot alles net bedekt is. Leg een deksel op de schaal en plaats hem in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Temper direct na het sluiten van de ovendeur de warmte tot 180 graden. Verwarm 2 borden voor. Neem de schaal na 12 à 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) uit de oven.

Schenk het kookvocht door een zeefje in een steelpannetje. Houd de filets warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de allesbinder en de slagroom erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de saus.
Leg de filets op de voorverwarmde borden en schenk de saus erover.

Reageer op dit artikel