artikel

Schelvis met ananas

Horeca

Ingrediënten (4 couverts) 4 porties schelvis 45 gram bloem een snuifje kaneel gemberpoeder gemengde specerijen paprikapoeder viskruiden of gemengde kruiden 2 eetlepels olijfolie 60 gram boter 4 schijven verse ananas of blik ! 3 a 4 eetlepels ananas siroop uit blik 4 halve walnoten 60 gram champignons Voor de garnering gehakte peterselie takjes peterselie 1 […]

Ingrediënten (4 couverts)

 • 4 porties schelvis
 • 45 gram bloem
 • een snuifje kaneel
 • gemberpoeder
 • gemengde specerijen
 • paprikapoeder
 • viskruiden
 • of gemengde kruiden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 60 gram boter
 • 4 schijven verse ananas of blik !
 • 3 a 4 eetlepels ananas siroop uit blik
 • 4 halve walnoten
 • 60 gram champignons

  Voor de garnering

 • gehakte peterselie
 • takjes peterselie
 • 1 citroen
 • 1 in plakjes gesneden tomaat

Kruid de bloem met en weinig kaneel, gemberpoeder, gemengde specerijen, paprikapoeder en viskruidenof gemengde kruiden en wentel de stukken vis hierdoor. Bak de vis bruin in hete boter en olie en keer ze na een paar minuten om. Verlaag de vlam tot de vis net gaar is. Houd de vis warm op een schotel.

Rol de ananas door de resterende gekruide bloem en bak ze in boter en olie. Schik ze rond de vis. Verwarm de ananassiroop een paar minuten met de gepelde walnoten en de in stukjes gesneden champignons. Giet de saus over de vis en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
Garneer de schotel met takjes peterselie, plakjes citroen en tomaat.

Reageer op dit artikel