artikel

Schelvis met ansjovis onder de grill

Horeca

Ingrediënten (4 personen) 600 gram schelvis 1 kg spinazie peper en zout 15 gram boter 2 à 3 eetlepels room of melk nootmuskaat 60 gram boter zout en peper 4 sneden brood (wit of bruin) 1 blikje ansjovis 2 of 3 eieren BereidingWas en kook de verse spinazie gaar in aanhangend water. Hak en zeef […]

Ingrediënten (4 personen)

 • 600 gram schelvis
 • 1 kg spinazie
 • peper en zout
 • 15 gram boter
 • 2 à 3 eetlepels room of melk
 • nootmuskaat
 • 60 gram boter
 • zout en peper
 • 4 sneden brood (wit of bruin)
 • 1 blikje ansjovis
 • 2 of 3 eieren

Bereiding
Was en kook de verse spinazie gaar in aanhangend water. Hak en zeef het en doe weer in de panmet de boter en de room of de melk en de nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de vis in vier porties.

Verwarm de boter in de koekenpan. Neem een beetje boter om de vis te bestrijken.Breng de vis op smaak met peper, echter niet met zout.

Gaar de vis onder de grill. (Bij een dikke vis: eerst aan de onderkant en dan pas omkeren.) Bestrijk tegen het eind van de grilltijd de vis met wat olie van de ansjovisfilets uit blik.

Snijd de sneden brood in driehoekjes en bak ze in de koekenpan met boter lekker knapperig. Snijd de hardgekookte eieren in plakjes Schik de spinazie op een warme serveerschotel, bij de vismet de ansjovisfilets erop en leg het brood en de plakjes ei eromheen. Garneer met peterselie.
Serveren met gekookte groenten van het seizoen. Een saus is niet nodig.

Reageer op dit artikel