artikel

Snoek met olie van het Gardameer

Horeca

Dit recept is van Nadia Santini uit 2002 Ingrediënten voor vier personen4 snoekfilets van 150 gram0,5 citroen1 stengel selderij0,5 venkel’zoutwater voor de saus2 takjes peterselie1 teen knoflook1/2 ansjovis 1 eetlepel kappertjes uit Salinaolijfolie extra vergine (Lago di Garda of olie uit Ligurië)BereidingLeg de snoek in een pan, met zoveel koud water dat de vis onder […]

Dit recept is van Nadia Santini uit 2002

Ingrediënten voor vier personen
4 snoekfilets van 150 gram
0,5 citroen
1 stengel selderij
0,5 venkel’
zout
water

voor de saus
2 takjes peterselie
1 teen knoflook
1/2 ansjovis
1 eetlepel kappertjes uit Salina
olijfolie extra vergine (Lago di Garda of olie uit Ligurië)Bereiding
Leg de snoek in een pan, met zoveel koud water dat de vis onder staat. Voeg de citroen, selderij, venkel en zout toe. Zet de pan op het vuur, breng het water aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat afkoelen en maak intussen de saus.

Meng in een pan de fijngehakte peterselie, de fijngehakte kappertjes, het teentje knoflook en het verkruimelde ansjovisfiletje. Voeg ruim olijfolie toe en zet op het vuur. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel het kookpunt bereikt en schep het over in een sauskom om het kookproces te stoppen en de frisse kleur van de peterselie te behouden.Neem de vis uit het water en haal het vlees voorzichtig van de graat. Serveer de vis met de saus en gegrilde polenta.

Reageer op dit artikel