artikel

Snoekbaars: verrassend en veelzijdig

Horeca

De snoekbaars lijkt enigszins op de snoek. Zijn grote torpedoachtige lijf en zijn spitse bek, maar ook zijn jachtgedrag, zullen wel hebben bijgedragen aan de toekenning van de naam snoekbaars. Echter buiten dat het allebei beenvissen zijn, behoren ze tot een totaal andere vissenorde. De snoekbaars behoort o.a. met de baars en de pos tot […]

De snoekbaars lijkt enigszins op de snoek. Zijn grote torpedoachtige lijf en zijn spitse bek, maar ook zijn jachtgedrag, zullen wel hebben bijgedragen aan de toekenning van de naam snoekbaars. Echter buiten dat het allebei beenvissen zijn, behoren ze tot een totaal andere vissenorde. De snoekbaars behoort o.a. met de baars en de pos tot één van de grootste vissenfamilies die er bestaat, namelijk de stekelvinnigen.

De snoekbaars is een geducht jager en jaagt zelfs (sporadisch) samen met soortgenoten. Vanwege zijn zeer goede ogen, is de snoekbaars niet zo heel erg kieskeurig, wat betreft het water waarin hij leeft. Zijn op het eerste gezicht wat troebele ogen beschikken over een soort lichtversterkende kristallen, die het hem mogelijk maken ook in minder helder water zijn prooi goed te lokaliseren.

Bekijk hier een aantal recepten met snoekbaars:

Reageer op dit artikel